Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα χρειάζεται νέα αρχή με προοδευτική κυβέρνηση

Advertisement

«Eίμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αναλάβουμε την ευθύνη για να επιστρέψει η ασφάλεια και η προοπτική σε αυτό τον τόπο» επισημαίνει σε δήλωσή του στο larissanet.gr ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσίπρα στο larissanet.gr:

«Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε νέα αδιέξοδα. Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι δε μπορεί να εγγυηθεί ασφάλεια και προοπτική στους πολίτες.

Οι παλινωδίες στην αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζονται. Οι απώλειες είναι αβάσταχτες, το ΕΣΥ καταρρέει και η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη.

Advertisement

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Δεν έχει σχέδιο, δεν έχει στρατηγική και το κυριότερο έχει χάσει την εμπιστοσύνη όλων, με την ανεπάρκεια και την προχειρότητα της.

Η ακρίβεια χτυπά κάθε ελληνική οικογένεια και κάθε κλάδο της οικονομίας. Απέναντι σε αυτή την εξέλιξη ο κ. Μητσοτάκης μοιράζει ψίχουλα και ψέματα. Ψίχουλα αντί για μέτρα στήριξης του εισοδήματος, ψέματα όσον αφορά το εύρος και τη διάρκεια του φαινομένου των αλυσιδωτών αυξήσεων στα βασικά αγαθά.

Η ανεπάρκειά του έχει καταστεί ολοφάνερη από καιρό. Αυτό που μεγαλώνει διαρκώς τη ζημιά είναι η απόλυτη αδυναμία του να αντιληφθεί τι συμβαίνει σήμερα στην καθημερινότητα κάθε πολίτη. Αυτή την απόσταση δεν μπορεί να την καλύψει καμία καλοπληρωμένη προπαγάνδα και καμία πανάκριβη επικοινωνιακή στρατηγική.

Η Ελλάδα χρειάζεται πλέον μια νέα αρχή, με μια προοδευτική κυβέρνηση που θα νιώθει, θα καταλαβαίνει και θα δρα προς όφελος των πολλών. Μια κυβέρνηση με σχέδιο και στρατηγική να αντιμετωπίσει τα ζωτικά προβλήματα και να δώσει ξανά προοπτική. Και σε ό,τι μας αφορά, είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αναλάβουμε την ευθύνη για να επιστρέψει η ασφάλεια και η προοπτική σε αυτό τον τόπο».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement