Το νέο Kia Niro στοχεύει να κάνει τη βιώσιμη μετακίνηση πιο προσιτή

Advertisement

Η Kia, αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο Kia Niro στην Έκθεση Κινητικότητας της Σεούλ 2021, το οποίο στοχεύει να κάνει τη βιώσιμη μετακίνηση πιο προσιτή.

Το ολοκαίνουργιο Niro ενσαρκώνει τη δέσμευση της Kia για την οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος. Ως αναπόσπαστο μέρος της αυξανόμενης φιλικής προς το περιβάλλον γκάμας της κορεάτικης μάρκας, το νέο μοντέλο θα απευθύνεται στις ανάγκες των καταναλωτών που συνειδητοποιούν τη βιωσιμότητα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Η Kia συνεχίζει να κάνει βήματα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, προσκαλώντας όλους να συμμετάσχουν στη νέα εποχή της κινητικότητας», δήλωσε ο Ho Sung Song, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kia. «Το ολοκαίνουργιο Kia Niro διευκολύνει το βιώσιμο τρόπο ζωής με τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, την προηγμένη τεχνολογία και τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, ενώ ικανοποιεί επίσης τις πρακτικές ανάγκες των πελατών».

Advertisement

Πλήρως επανασχεδιασμένο από την αρχή, το νέο μοντέλο έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τη σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας Opposites United. Οι ομάδες που εργάστηκαν για την σχεδίαση και την ανάπτυξή του, αξιοποίησαν στοιχεία από τη φύση για το σχεδιασμό, την επιλογή του χρώματος και των υλικών. Στόχος τους είναι να επιτύχουν ισορροπία μεταξύ της περιβαλλοντικά υπεύθυνης προσέγγισης και της προοπτικής για λιγότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Η ισχυρή επιρροή του concept Habaniro 2019 είναι εμφανής στην εξωτερική σχεδίαση του Niro με την κομψή και τολμηρή εμφάνιση crossover και το υψηλής τεχνολογίας αμάξωμα. Μια φαρδιά κολόνα στο πίσω μέρος ενισχύει τη ροή του αέρα για να βελτιώσει την αεροδυναμική και συνδυάζεται με τα πίσω φώτα σε σχήμα μπούμερανγκ.

Το χαρακτηριστικό «tiger face» της Kia έχει αναθεωρηθεί στο νέο μοντέλο και τώρα εκτείνεται από το καπό, μέχρι το φτερό. Η μοντέρνα εμπρός σχεδίαση ολοκληρώνεται με LED DRL (φώτα ημέρας).

Advertisement

Η σχεδίαση του κάθετου πίσω φωτός συμβάλλει στην αεροδυναμική. Η πίσω σχεδίαση συνδυάζει πολλά στοιχεία για να τονισθεί η νεότερη άποψη της μάρκας για την σχεδίαση των μοντέλων της.

Η Kia, λανσάρει το «Greenzone Drive Mode» που μεταφέρει αυτόματα το (P)HEV σε λειτουργία οδήγησης EV για να καλύψει τη ζήτηση για λύσεις βιώσιμης κινητικότητας. Όταν οδηγείται σε πράσινες ζώνες, όπως κατοικημένες περιοχές ή κοντινά σχολεία και νοσοκομεία, το όχημα χρησιμοποιεί αυτόματα ηλεκτρική ενέργεια με βάση τα στοιχεία πλοήγησης και τα δεδομένα ιστορικού οδήγησης. Αναγνωρίζει επίσης τα αγαπημένα μέρη ενός οδηγού, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού και του γραφείου που είναι εγγεγραμμένα στο σύστημα πλοήγησης ως πράσινη ζώνη.

Ως σαφής δήλωση της δέσμευσης της Kia στη βιωσιμότητα και ως ένδειξη της μελλοντικής ανάπτυξης μοντέλων, το νέο Niro παρουσιάζει νέα ανακυκλωμένα υλικά μέσα στην καμπίνα. Η ανακυκλωμένη ταπετσαρία, τα καθίσματα από Bio PU με Tencel από φύλλα ευκαλύπτου ή βαφή χωρίς BTX κ.α. ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και μειώνουν τα απορρίμματα.

Τα λεπτά, σύγχρονα καθίσματα ενισχύουν την ευρυχωρία, την άνεση και το στυλ.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement