Κακοκαιρία: Τεράστιες καταστροφές και ένας νεκρός – Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Advertisement
Λίγη ώρα μετά την εκδήλωση της κακοκαιρίας στη χώρα, ήδη μετράμε τον πρώτο νεκρό που παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο. Βροχές και καταιγίδες σφυροκοπούν σφοδρά πολλές περιοχές.

Η κακοκαιρία άρχισε να σαρώνει την χώρα και ήδη έχει μετατρέψει δρόμους σε ποτάμια και πολλές καταστροφές, ενώ ένα άτομο έχασε την ζωή του.

Μέχρι στιγμής, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στην Ηλεία, ενώ ταυτόχρονα η περιοχή θρηνεί τον χαμό 65χρονου οδηγού.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας αγνοούνταν όταν το αυτοκίνητο του παρασύρθηκε από χείμαρρο. Εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή του Βρανά Βαρθολομιού και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ανασύρθηκε από αρδευτικό κανάλι, πλησίον του δρόμου.

Advertisement

Επίσης, διεκόπει η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στο 55ο χλμ. στο ύψος της διασταύρωσης Μεσονερίου, καθώς ένα ποτάμι διασχίζει κάθετα την E.O. σε μήκος περίπου 300 μέτρων.

Μεγάλες ουρές έχουν σχηματιστεί από αυτοκίνητα και νταλίκες και στα δύο ρεύματα της E.O., ενώ δεν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή για να φύγουν τα οχήματα.

Ακόμη, λίγο νωρίτερα σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στην Πατρών – Πύργου, λόγω καταιγίδας.

Advertisement

Το περιστατικό έγινε στο ύψος του Βουπράσιου κοντά στο Λάππα, όταν ένα βαν συγκρούστηκε μετωπικά με ΙΧ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Στη Βάρδα εκκενώθηκαν προληπτικά το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός, ενώ στο Βαρθολομιό χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής αλλά και ενός τρακτέρ προκειμένου να απεγκλωβιστούν μαθητές δημοτικού σχολείου με τους γύρω δρόμους να θυμίζουν ποτάμια και τους γονείς να μην μπορούν να προσεγγίσουν.

1 kakokairia katastrofes nekros poreia 26 11 2021

Advertisement

2 kakokairia katastrofes nekros poreia 26 11 2021

3 kakokairia katastrofes nekros poreia 26 11 2021

«Φούσκωσε» ο Ιλισσός – Προβλήματα στην Αττική Οδό

Advertisement

Πέρα από την Ηλεία, η κακοκαιρία προκάλεσε πολλά προβλήματα και στην Αττική, με τα σημαντικότερα να εντοπίζονται σε Αθήνα, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Μοσχάτο, Ταύρο και Ελευσίνα.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε και το βίντεο που εξασφάλισε το iEidiseis που δείχνει τα ορμητικά νερά στον ποταμό Ιλισσό.

Επίσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Ασπροπύργου από τα διυλιστήρια μέχρι τα νεόκτιστα και στα δύο ρεύματα καθώς και στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου από το 15ο έως το 18ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Advertisement

Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα άνω των 30 λεπτών παρατηρούνται, όπως έκανε γνωστό η Αττική Οδός, από τον κόμβο Κάντζας έως τον κόμβο Μεταμόρφωσης.

4 kakokairia katastrofes nekros poreia 26 11 2021

5 kakokairia katastrofes nekros poreia 26 11 2021

Advertisement

Ανεμοστρόβιλος, κατολισθήσεις και θυελλώδεις άνεμοι

Το Καλαμάκι Ζακύνθου έπληξε ανεμοστρόβιλος που δημιουργήθηκε από την κακοκαιρία. Συγκεκριμένα, άφησε πίσω του μεγάλες ζημιές σε ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ από την μανία των ανέμων, ξηλώθηκαν ηλιακοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι βρέθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, ξύλινες πέργκολες διαλύθηκαν ολοσχερώς, ενώ από την έντονη και μεγάλη βροχόπτωση πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία της περιοχής.

Ακόμη, κατολίσθηση έχει σημειωθεί στην περιοχή του Κρυονερίου στο Υδραγωγείο, λόγω της ισχυρότατης βροχόπτωσης. Σε πολλά σημεία του νησιού οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και είναι δυσδιάκριτα τα όρια με τις τάφρους, γι αυτό απαιτείται προσοχή.

Advertisement

Επίσης, έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από τα ξημερώματα την Κέρκυρα με θυελλώδεις ανέμους, της τάξεως των 7-8 μποφόρ να πνέουν στο νησί, ενώ κατά τόπους σημειώνονται σποραδικές καταιγίδες.

Από την κακοκαιρία έχουν προκληθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο από σπασμένα κλαδιά δέντρων, ενώ μέχρι αυτή την ώρα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για δέκα κοπές δέντρων, κυρίως στην Κεντρική Κέρκυρα.

Η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Advertisement

Σύμφωνα με το Meteo από τις βραδινές ώρες αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από τις απογευματινές ώρες από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ.

Επιπλέον, η ΕΜΥ αναφέρει ότι τα φαινόμενα που κατά τόπους στη δυτική Ελλάδα και σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα είναι έντονα, από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement