Τρεις ελληνίδες πλοιοκτήτριες στις 100 τοπ προσωπικότητες της ναυτιλίας για το 2021

Advertisement

Σε παγκόσμιο επίπεδο αναγνωρίζεται πλέον η ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας και επιρροής στην ελληνική ναυτιλία, και μάλιστα στο τοπ επίπεδο. Απόδειξη είναι η ετήσια έκδοση των Lloyds List για τις 100 πιο ισχυρές προσωπικότητες στον κλάδο, σε παγκόσμιο επίπεδο, για τη χρονιά που διανύουμε.

Στη λίστα για πρώτη φορά περιλαμβάνονται τρεις ελληνίδες πλοιοκτήτριες. Για πρώτη φορά βλέπουμε την Μαρία Αγγελικούση κληρονόμο του ναυτιλιακού ομίλου Αγγελικούση, του μεγαλύτερου ναυτιλιακού ομίλου στο κόσμο, με περισσότερα από 150 πλοία και 7.000 εργαζόμενους να βρίσκεται στην ένατη θέση. Η ίδια δηλώνει ότι παρά το μέγεθός του, ο όμιλος είναι μια οικογενειακή επιχείρηση.

Λίγες θέσεις πιο κάτω, στην 18η, η Αγγελική Φράγκου, η οποία όμως βρίσκεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, από το 2010 και μετά, στη λίστα με τις 100 κορυφαίες προσωπικότητες της ναυτιλίας διεθνώς. Η κα. Φράγκου, που ηγείται του ομίλου Navios, φέτος δημιούργησε την μεγαλύτερη σε αριθμό πλοίων εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με ένα μεικτό στόλο από tankers, containerhips και bulk carriers.

Advertisement

Τέλος new entry είναι και η κα. Σεμίραμις Παληού, κόρη του Συμεόν Παληού, η οποία τους τελευταίους 18 μήνες «βγήκε μπροστά» αναλαμβάνοντας αρχικά την προεδρία της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και στη συνέχεια το πηδάλιο της εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρείας του ομίλου, της Diana Shipping. H κα. Παληού βρέθηκε στην 81η θέση, και είναι η πρώτη  γυναίκα επικεφαλής της HELMEPA, ενώ παράλληλα με την ίδια στο πηδάλιο η Diana αποφάσισε να προχωρήσει σε spin off τριών από τα παλαιότερα πλοία του στόλου, από bulk carriers, της Diana, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην spot αγορά που καταγράφει μεγάλα κέρδη από τις αρχές του 2021.

Πηγή/Φωτ.Tradewinds.com

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement