Κακοκαιρία μέχρι την Τρίτη – Έρχονται νέες βροχές και καταιγίδες από σήμερα

Advertisement

Βροχές και τοπικές καταιγίδες από τα δυτικά, οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, θα προκαλέσει το νέο βαρομετρικό χαμηλό, που πλησιάζει τη χώρα μας από την περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου.

Στο έλεος της κακοκαιρίας θα βρεθούμε μέχρι και την Τρίτη, οπότε και αναμένονται νέες βροχές και καταιγίδες με επίκεντρο τη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στην Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα της Πελοποννήσου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο οι άνεμοι πιθανώς πρόσκαιρα να σημειώσουν σημαντική ενίσχυση, ενώ λιγότερα και περισσότερο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα στα νότια-νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.
Ο βροχερός καιρός αναμένεται να διατηρηθεί έως και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου.

Σήμερα Κυριακή βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα δυτικά και στα βορειοανατολικά, οι οποίες γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Από το μεσημέρι όμως αναμένεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν ανατολικότερα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Τα φαινόμενα αυτά αναμένονται έντονα στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά και τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια.
Σε ότι αφορά την Αττική, αναμένονται παροδικές νεφώσεις με νότιους ανέμους έως 4-5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18-19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16-17 βαθμούς.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement