Ο παγκόσμιος αντίκτυπος της 7ης «Χρυσής Μπάλας» του Μέσι

Advertisement

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο παγκόσμιος αθλητικός Τύπος… ξύπνησε σήμερα το πρωί με την εικόνα του Λιονέλ Μέσι να σηκώνει περήφανα την έβδομη «Χρυσή Μπάλα» του στο Παρίσι.

Τα εξώφυλλα στην πλειοψηφία τους αντανακλούν ενθουσιασμό και θαυμασμό για τον διάσημο Αργεντινό, ωστόσο υπήρχαν και εκείνα που δεν είχαν επαίνους, αλλά κριτική και σχόλια, ενώ κάποια επέλεξαν να αγνοήσουν τη βράβευση.

Στην πατρίδα του, την Αργεντινή, η «Ole» εκφράζει την ικανοποίησή της για το νέο κατόρθωμα του Λιονέλ Μέσι που, τελικά, της χάρισε το Copa America (σ.σ: το είχε πανηγυρίσει για τελευταία φορά το 1993), το οποίο, όμως, την ίδια στιγμή έδωσε τη δυνατότητα στον πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα και νυν της Παρί Σεν Ζερμέν να κατακτήσει ξανά αυτό το πολύτιμο βραβείο.

Advertisement

«Μέσι, πες μου πώς νιώθεις» είναι ο τίτλος, με σαφή νύξη στο τραγούδι που αφιερώνουν οι Αργεντινοί φίλαθλοι στη Βραζιλία, ενώ τονίζει επίσης ότι είναι η «Χρυσή Μπάλα» με την πιο αργεντίνικη χροιά που έχει κερδίσει ο Μέσι.

Η «La Nación» από την πλευρά της γράφει: «Έβδομη Χρυσή Μπάλα για τον Μέσι στη μαγική χρονιά του». Η «Clarín» υπογραμμίζει: «Η Χρυσή Μπάλα που προέρχεται από το χέρι της εθνικής ομάδας».

Στην Ευρώπη, η «L’Equipe» παίζει με την παρομοίωση του τένις με τον τίτλο: «Jue, 7 et matches» για τον Μέσι που καλύπτει το εξώφυλλο. Η «Le Parisien» βάζει και το… κόκκινο χαλί για τον Αργεντινό: «Ο Μέσι, μια Χρυσή Μπάλα στο Παρίσι».

Advertisement

Μακριά από τη Γαλλία, στην Ιταλία, η «La Gazzeta dello Sport» δεν κάνει κάποια αναφορά στο βραβείο που κέρδισε ο Μέσι, ενώ η «Il Corriere dello Sport» της δίνει έναν κεντρικό χώρο. «Μέσι, το έπαθλο είναι ένα θέατρο» γράφει η εφημερίδα της Ρώμης.

Στην Ισπανία η «Marca» (που κυκλοφόρησε με δύο πρωτοσέλιδα, στο ένα είχε τα δικά της βραβεία) γράφει ότι «ο Μέσι ανέβηκε στον έβδομο ουρανό», αλλά στο κέντρο της σελίδας έχει τίτλο «Ιστορική» με μία φωτογραφία της Αλέξια Πουτέγιας, η οποία ήταν η νικήτρια της «Χρυσής Μπάλας» στις γυναίκες.

«Είναι χρυσοί» γράφει η «As», που έχει μία φωτογραφία των δύο νικητών (Μέσι, Πουτέγιας), ενώ σημειώνει την «ενόχληση στη Ρεάλ Μαδρίτης» με την τέταρτη θέση του Καρίμ Μπενζεμά.

Advertisement

Η «El Mundo Deportivo», από την πλευρά της, έχει και τους δύο φωτογραφία με τίτλο «Μπλαουγκράνα από χρυσάφι», σε αναφορά στην ομάδα της Βαρκελώνης.

Δεν συμφωνούν και τόσο στη Γερμανία, όπου η κύρια αθλητική εφημερίδα «Bild», στην ψηφιακή έκδοσή της, πρωτοτυπεί κατά της απονομής του βραβείου στον Αργεντινό σούπερ σταρ. «Γιατί πάλι Μέσι; Σκάνδαλο ψηφοφορίας» τονίζει, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι αυτός που άξιζε περισσότερο το βραβείο ήταν ο -δεύτερος- Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement