Επώδυνα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους τα Χριστούγεννα, χωρίς απαγόρευση κυκλοφορίας και μετακίνηση εκτός νομού

Advertisement
Σήμερα τετ α τετ Μητσοτάκη – Ιερώνυμου για τα Χριστούγεννα. Νέα μέτρα, άνευ απαγόρευσης κυκλοφορίας και μετακίνησης εκτός νομού.

Αρχίζει και ξεκαθαρίζει το τοπίο, μέσα στο οποίο θα κάνουμε Χριστούγεννα, αφού, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, η κυβέρνηση έχει ήδη ορίσει τις συντεταγμένες σε σχέση με την πανδημία: Όλα ανοιχτά, από καταστήματα και νυχτερινά μαγαζιά, μέχρι δρόμους για τους πλήρως εμβολιασμένους και επώδυνα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Επίσης, υπό την προϋπόθεση ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα καταγραφεί ραγδαία επιδείνωση της ήδη βεβαρημένης υγειονομικής κατάστασης στη χώρα, η συζήτηση για περαιτέρω επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών είτε σε νεότερες ηλικίες είτε σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες πλην των εργαζομένων στην υγεία, αναβάλλεται για το 2022.

Η κυβέρνηση έσπευσε χθες να ξεκαθαρίσει ότι το σενάριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις νυκτερινές ώρες (όπως τις περσινές εορτές) ή των μετακινήσεων από νομό σε νομό δεν υφίσταται, ούτε για τους εμβολιασμένους, ούτε για τους ανεμβολίαστους.

Advertisement

Οι τελευταίοι υφίστανται ήδη μια σειρά από αυστηρά περιοριστικά μέτρα και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας τις αμέσως επόμενες ημέρες, είναι πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι και με νέα μέτρα, όπως πχ ο αποκλεισμός τους και από τους εξωτερικούς χώρους της εστίασης κα.

Στους ανεμβολίαστους, εξάλλου, θα λογίζονται από την ερχόμενη Δευτέρα και οι πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση και έχει περάσει ένας μήνας μετά το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση. Σημειώνεται, ότι τρεις στους τέσσερις ασθενείς με Covid-19 που εισάγονται στα νοσοκομεία είναι άνω των ετών, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία των ειδικών, η καθυστέρηση της τρίτης δόσης συντέλεσε σε άνοδο των κρουσμάτων στις ηλικίες πενήντα με εβδομήντα ετών σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως στα Ιωάννινα και την Κέρκυρα.

Η μεγάλη αγωνία του κυβερνητικού επιτελείου και των επιστημόνων είναι να προλάβει να χτιστεί το επιδιωκόμενο τείχος ανοσίας, πριν κυριαρχήσει η μετάλλαξη Ομικρον, η οποία είναι σίγουρα μεταδοτικότερη από εκείνη της Δέλτα. Γι αυτό και εκτός από νέα mega εμβολιαστικά κέντρα, η κυβέρνηση επισπεύδει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των παιδιών, ηλικίας 5-11 ετών.

Advertisement

Σήμερα, εξάλλου, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, προκειμένου να συζητήσουν το κρίσιμο ζήτημα των μέτρων προστασίας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου στους ναούς. Το τετ α τετ με τον επικεφαλής της Ιεραρχίας γίνεται εν όψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, τη Δευτέρα.

Επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη είναι η πολιτεία και η Εκκλησία να εκπέμψουν ενιαίο μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών και της ευλαβικής τήρησης των μέτρων, ώστε να αποφευχθεί ένα νέο πανδημικό κύμα. Ο πρωθυπουργός θέλει να ευχαριστήσει προσωπικά τους ιεράρχες που έχουν πρωτοστατήσει στην προσπάθεια πειθούς του χριστεπώνυμου πλήθους, προκειμένου να γίνει η αντίστιξη με όσους χρησιμοποιούν τον εκκλησιαστικό άμβωνα για αντιεμβολιαστικές εκστρατείες.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement