Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ τίμησε στο παλάτι του Κένσινγκτον Έφηβους Ήρωες

Advertisement

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ άνοιξε τις πόρτες του παλατιού του Κένσινγκτον σε πέντε Έφηβους Ήρωες (Teen Heroes).

Η ομάδα νέων είναι μέρος των Teen Heroes του BBC Radio 1. Κάθε χρόνο, μια διαφορετική ομάδα νέων τιμάται για τα «ανιδιοτελή, γενναία και εξαιρετικά επιτεύγματά της». Είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που οι Teen Heroes συναντώνται με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

«Το όλο θέμα των Teen Heroes είναι να βρεθούν στο προσκήνιο αξιόλογοι νέοι που δεν θα φαντάζονταν ποτέ ότι το άξιζαν. Αν το να επισκεφθώ το παλάτι του Κένσινγκτον για να συναντήσω τον μελλοντικό βασιλιά δεν γίνει θέμα, τότε δεν έχω ιδέες» εξήγησε σε δήλωσή του ο DJ του Radio 1, Γκρεγκ Τζέιμς.

Advertisement

Οι Έφηβοι Ήρωες του 2021 είναι ο 17χρονος Χάρι από το Κεντ, που έγινε νεαρός ναυαγοσώστης νωρίτερα φέτος όταν πήγαινε στο σχολείο και βοήθησε ένα άτομο που διέτρεχε άμεσο κίνδυνο καθώς απειλούσε να αυτοκτονήσει. Αφού μίλησε με το άτομο, ο Χάρι μπόρεσε να καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και επαινέθηκε για την ανταπόκρισή του σε μια κατάσταση απίστευτα υψηλής πίεσης.

Ο 14χρονος Τζέικ από το Μπρίστολ διοργανώνει κάθε χρόνο εράνους μετά τον θάνατο της ετεροθαλούς αδερφής και της γιαγιάς του. Για να βοηθήσει στη συγκέντρωση χρημάτων, ο Τζέικ στολίζει με εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα φώτα το σπίτι του και δέχεται επισκέπτες που συνεισφέρουν οικονομικά στην προσπάθειά του.

Η 19χρονη Κι από το Τρόουμπριτζ φροντίζει τη μητέρα της από το 2018 και επίσης σπουδάζει στο Κολέγιο για να γίνει νοσοκόμα. Παράλληλα, συμμετέχει σε συμβούλιο νεολαίας που βοηθά στην ενημέρωση για τη στρατηγική σχετικά με τους νέους φροντιστές και διοργανώνει ομιλίες σε σχολεία.
Αφού πάλεψε με προβλήματα ψυχικής υγείας, η 17χρονη Μάντισον από το Κεντ ανέπτυξε ένα σχέδιο στην πανδημία τα «Πακέτα Θετικότητας». Τα πακέτα έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας και περιέχουν συμβουλές για την ψυχική ευεξία και αντικείμενα που μπορούν να βοηθήσουν στην καθημερινή διαχείριση της ψυχικής υγείας, όπως αυτοκόλλητα, παιχνίδια που αποσπούν την προσοχή, φακελάκια τσαγιού και αφρίζουσες βόμβες, μαζί με προσωπικές σημειώσεις ενθάρρυνσης από τη Μάντισον.

Advertisement

Ο 13χρονος Τομ από το Πρέστον έγινε ο νούμερο ένα αναβάτης μοτοκρός με αναπηρικό αμαξίδιο (WCMX) του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Τομ πάσχει από το σύνδρομο Ehlers-Danlos που σημαίνει ότι χρειάζεται να χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι από την ηλικία των 11 ετών. Είναι πρεσβευτής του WCMX, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του προφίλ του αθλήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην προσέλκυση περισσότερων συμμετεχόντων και τώρα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς προσπάθειας για την αναγνώριση του αθλήματος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες του 2028.

ΑΠΕ- ΜΠΕ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement