Κατρίνης φαβορί, Σκανδαλίδης αουτσάιντερ-Τα βραδινά τετ α τετ του Νίκου Ανδρουλάκη

Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝ.ΑΛ. (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI)
Advertisement

«Τέλος» ο Κεγκέρογλου, η Λιακούλη πρώτη επιλογή για τη θέση του Γραμματέα της ΚΟ- Ρόλο σε Καστανίδη, αναβαθμίζεται η επικοινωνία. Όλο το παρασκήνιο.

Έντονες είναι διεργασίες για την επόμενη ημέρα στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το μεσημέρι σήμερα ορίζεται ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, εκλέγεται ο Γραμματέας, αλλά ορίζονται και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και ο διευθυντής της ΚΟ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται αποφασισμένος με το «καλημέρα» να δώσει το στίγμα του, καθώς η θριαμβευτική εκλογή του στην ηγεσία του επιτρέπει να προχωρήσει χωρίς αντιστάσεις τις επιλογές του σε πρόσωπα και πολιτικές.

Ο νέος πρόεδρος, όπως αποκάλυψε από το πρωί χθες η στήλη, για τη θέση του προέδρου της ΚΟ προκρίνει τον Μιχάλη Κατρίνη από τον Κώστα Σκανδαλίδη που μετατράπηκε αίφνης σε αουτσάιντερ, καθώς επιθυμεί να αποδείξει πως τιμά το μήνυμα της ανανέωσης που έστειλε η κάλπη με την εκλογή του. Ωστόσο, ο Κώστας Σκανδαλίδης φέρεται να μην επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του Α΄ κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, σε περίπτωση που υποσκελισθεί από νεότερο στέλεχος, εκτιμώντας προφανώς πως σε μια τέτοια περίπτωση η ανανέωση θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη. Η νέα ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, όμως, εκτιμώντας την προσφορά και την προσωπικότητα του Κώστα Σκανδαλίδη δεν θέλει να μείνει εκτός ηγετικών θέσεων ο «νέστορας» της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ υπάρχουν και «πιέσεις» από άλλα στελέχη ώστε ο Κώστας Σκανδαλίδης να αναλάβει πρόεδρος της ΚΟ.

Με δεδομένο ότι η υπόθεση είναι λεπτή και απαιτούνται «χειρουργικές κινήσεις» για αίσιο τέλος, ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, είχε αργά το βράδυ χθες επαφές τόσο με τον Κώστα Σκανδαλίδη όσο και με τον Μιχάλη Κατρίνη, ώστε να βρεθεί χρυσή τομή. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν το αργότερο μέχρι το μεσημέρι σήμερα, καθώς για τις 4 το απόγευμα έχει συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα επικυρώσει τις σχετικές αποφάσεις του προέδρου του κόμματος.

Advertisement

Η αντικατάσταση Κεγκέρογλου

Σε μια επίδειξη δύναμης ο Νίκος Ανδρουλάκης προχωρά σε αντικατάσταση του Βασίλη Κεγκέρογλου από τη θέση του Γραμματέα της ΚΟ, «χρεώνοντάς» του προφανώς τις αρνητικές πλευρές της προεκλογικής αντιπαράθεσης, αλλά και προτιμώντας για τη λεπτή αυτή θέση ένα πρόσωπο της εμπιστοσύνης του.

Φαβορί για τη θέση είναι η βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, που στήριξε τον Νίκο Ανδρουλάκη, αν και είναι νεοεκλεγμένη στη Βουλή, καθώς, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θέλει να αναδείξει γυναίκες σε θέσεις ευθύνης. Υπό αυτή δε την έννοια, αλλά και βάση των ικανοτήτων τους και των εμπειριών τους, δεν αποκλείεται να προταθεί για κάποια θέση η Νάντια Γιαννακοπούλου ή η Χαρά Κεφαλίδου, παρότι στήριξαν την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου. Ρόλο αναμένεται να δοθεί και στον Γ. Μουλκιώτη από το «παπανδρεϊκό» μπλοκ, καθώς δεδομένη είναι η βούληση της νέας ηγεσίας να μην υπάρξουν αποκλεισμοί.

Ρόλος σε Καστανίδη

Διακριτό ρόλο αναμένεται να αναλάβει και ο Χάρης Καστανίδης, που δεν αποκλείεται να είναι ένα πρόσωπο-έκπληξη στην κατανομή των αξιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Advertisement

Ο Βλάχος, ο Τσόγκας και η αναζήτηση γυναίκας δημοσιογράφου

Όπως από χθες έγραψε το iEidiseis, ο Παναγιώτης Βλάχος όχι απλώς παραμένει Γραμματέας Επικοινωνίας, αλλά έχει και αναβαθμισμένο ρόλο, ενώ ο Βαγγέλης Τσόγκας αναλαμβάνει σύμβουλος επικοινωνίας και στρατηγικής του νέου προέδρου. Διακριτό ρόλο στην επικοινωνία θα έχουν ο Βασίλης Πανάγου, εκ των στενών συνεργατών του νέου προέδρου, αλλά και ο Νίκος Βοσδογάνης, διευθυντής του γραφείου Τύπου της Φώφης Γεννηματά. Η νέα ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, εξακολουθεί και αναζητά γυναίκα δημοσιογράφο για τη θέση εκπροσώπου, με την προσπάθεια να συνεχίζεται – αν χρειαστεί-και για μετά τις γιορτές.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement