Eurovision 2022: Αντιδράσεις μετά την ανάθεση της εκπροσώπησης στην Αμάντα Γεωργιάδη

Advertisement

Η Αμάντα Γεωργιάδη είναι η φετινή εκπρόσωπος της χώρας μας στη Eurovision. Η επιλογή της έγινε από επταμελή Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΡΤ, η οποία αφού άκουσε τα 40 τραγούδα που κατατέθηκαν από 26 καλλιτέχνες και δύο γκρουπ, κατέληξε στις πέντε καλύτερες υποψηφιότητες.

Αυτό δεν άρεσε σε κάποιους και ήδη ξεκίνησαν οι γκρίνιες.

«Είμαι περήφανος»

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση στο Instagram του Αντώνη Βιλλιώτη, που ξέσπασε κατά της ΕΡΤ και δήλωσε περήφανος για τη συμμετοχή της LOU IS (βρέθηκε στο Top 5) στην διεκδίκηση της φετινής εκπροσώπησης στο διαγωνισμό τραγουδιού.

«Με την “νέα” πολιτική της ΕΡΤ να διαλέγει παιδιά Ελλήνων μεταναστών για την Eurovision, ΚΑΜΙΑ εταιρία στο εξής δεν θα ασχολείται με όσους ζουν και δημιουργούν  στην Ελλάδα. Είμαι περήφανος που με την LOU IS προτείνουμε ένα σούπερ τραγούδι – όταν ακουστεί σίγουρα θα συμφωνήσετε μαζί μας – και αν και outsiders βρεθήκαμε στην τελική πεντάδα! Ατυχήσαμε μόνο στο Ε9…», έγραψε.

Advertisement

Η LOU IS μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για την συγκεκριμένη ανάρτηση και ξεκαθάρισε πως υπάρχει ρατσιστική χροιά σε αυτή.

«Ο Αντώνης είναι ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία στον χώρο. Έχει εργαστεί στην SONY, έχει πάει στην Eurovision πολλές φορές. Έχει το δικαίωμα να λέει την άποψή του ελεύθερα. Νομίζω ότι  ένστασή του έρχεται στο ότι είναι συνεχόμενο, μετά από δύο χρόνια που απασχόλησε την Eurovision η Στεφανία, ένα παιδί που ζει στην Ολλανδία. Δεν έχουμε ακούσει όλα τα τραγούδια, μπορεί η παρουσίαση της Αμάντα να ήταν η καλύτερη από όλες», είπε.

«Η σύγκριση έρχεται ανάμεσα σε ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, που έχουν άλλες δυνατότητες και μέσα, με αυτήν την έννοια», πρόσθεσε.

Advertisement

Η ίδια μπορεί να στενοχωρήθηκε και να ένιωσε απογοήτευση, ωστόσο χαίρεται που ξεχώρισε το τραγούδι της ανάμεσα σε 40 τραγούδια συνολικά.

«Την διαδικασία την θεωρώ δίκαιη, γιατί η επιτροπή αποτελείται από ανθρώπους που είναι άξιοι στη δουλειά τους. Οι συνεντεύξεις ήταν φιλόξενες και μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε την δουλειά μας», είπε η τραγουδίστρια.

Ποια είναι η Αμάντα Γεωργιάδη

Η Αμάντα Γεωργιάδη (ή Amanda Tenfjord όπως είναι το καλλιτεχνικό της) έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Ιωάννινα, τα οποία επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι. Όταν ήταν 3 ετών, η οικογένειά της μετανάστευσε στην μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας που της «έδωσε» και το καλλιτεχνικό της επίθετο. Εκεί και σε ηλικία 5 ετών η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ της χώρας της.

Advertisement

Σε ένα από αυτά τράβηξε το ενδιαφέρον μιας μεγάλης δισκογραφικής εταιρίας με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει τον πρώτο της EP δίσκο με τίτλο “First impression” και το καλλιτεχνικό όνομα Amanda Tenfjord, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Το δεύτερο EP της περιέλαβε το τραγούδι “Then I fell in love”, το οποίο γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία παραμένοντας για περισσότερες από 20 εβδομάδες στο επίσημο top 10 radio chart της Νορβηγίας. Το 2020 το τραγούδι της “Troubled Water” συμπεριλήφθηκε στην τηλεοπτική σειρά “Spinning out” του Netflix.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της single “Promises” σε συνεργασία με έναν από τους ποιο αξιόλογους καλλιτέχνες στην Σκανδιναβία τον Thomas Dybdahl. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στις σημαντικότερες λίστες του Spotify σε όλη τη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα στην Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία, τη Φινλανδία και την Ισλανδία.

Η Amanda έχει κατά καιρούς εμφανιστεί στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά σόου της Νορβηγίας, από το “Lindmo” το δημοφιλέστερο talk show της δημόσιας τηλεόρασης NRK μέχρι το χιουμοριστικό “p3aksjone”. Έχει επίσης εμφανιστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης όπως το «Reeperbahn Festival” στο Βερολίνο , το “Iceland Airwaves” στο Ρέικιαβικ, το “The Great Escape” στο Brighton του Ηνωμένου Βασιλείου, το “Eurosonic” στην Ολλανδία. Το 2020 θα εμφανιζόταν στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ της Σκανδιναβίας, το “Roskilde” , το οποίο όμως ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Έχει κερδίσει τέλος το βραβείο “role model awards” στο byLarm, που είναι το γνωστότερο φεστιβάλ νέας μουσικής της Σκανδιναβίας.

Advertisement

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία, η Αμάντα συνεχίζει τις σπουδές της στην ιατρική, κάνοντας αυτό το διάστημα την πρακτική της σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Νορβηγίας για ασθενείς με COVID-19.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement