Μαξίμου «απαξιώνει» Τσιόδρα!

Advertisement

Κίνδυνος να μπει η χώρα στη νέα φάση της πανδημίας χωρίς «υγειονομικό ηγέτη»!

Η συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό την Κυριακή δεν πρέπει να ξεγελάει: Το μέγαρο Μαξίμου είναι δυσαρεστημένο με τον καθηγητή και φροντίζει να το δείχνει ποικιλοτρόπως!

Τον επικεφαλής της επιτροπής φρόντισε να τον «αδειάσει» μεγαλοπρεπώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό το Σάββατο το απόγευμα.

Οι πληροφορίες κυριακάτικων εφημερίδων φιλικών προς την κυβέρνηση αποτυπώνουν μάλιστα και το κλίμα που επικράτησε μεταξύ των δυο ανδρών μετά τη δημοσίευση της έρευνας Σ. Τσιόδρα-Θ. Λύτρα.

Γράφει πχ το «Βήμα»: «Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Τσιόδρα, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι του ζήτησε τις αναγκαίες εξηγήσεις και ακολούθησε η ανακοίνωση του καθηγητή, με την οποία επιχειρήθηκε να δοθούν διευκρινίσεις. Πάντως, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι υπάρχει μια ενόχληση για τον πρωταγωνιστή της πρώτης φάσης της πανδημικής κρίσης».

Advertisement

Και συνεχίζει το σχόλιο της εφημερίδας στον «ΒΗΜΑτοδότη»: «Παρά το γεγονός ότι η συνεργασία και η επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό παραμένουν συνεχείς, στελέχη του Μαξίμου δεν αποφεύγουν τα σχόλια. Όπως λένε ορισμένοι, ο καθηγητής δείχνει πλέον με κάθε τρόπο πως θέλει να πάρει ασφαλείς αποστάσεις από ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση της πανδημίας. Άλλοι είναι πιο απαξιωτικοί και σημειώνουν, με αφορμή την επίμαχη έκθεση, ότι «δεν μας λέει και τίποτε που δεν ξέραμε, ούτε και μας προτείνει κάποια λύση». Ποια θα είναι η επόμενη φάση μιας σχέσης που αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς εξελίσσεται;».

Υπενθυμίζεται ότι αιχμές για την έρευνα που συνυπογράφει ο Τσιόδρας με τον Θ.Λύτρα άφησαν αιχμές, επιχειρώντας να την υποβαθμίσουν και να την απαξιώσουν αντιστοίχως, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και οη αναπληρώτρια υπουργός Υγείας –και γιατρός- Μίνα Γκάγκα!

Το θέμα, κατά την εκτίμηση των «Παιχνιδιών Εξουσίας», είναι σοβαρό. Η χώρα εισέρχεται στην νέα φάση της πανδημίας, όπου θα επικρατήσει η παραλλαγή «Όμικρον», με κίνδυνο ο «υγειονομικός ηγέτης» να είναι απαξιωμένος στα μάτια της κοινής γνώμης λόγω των χειρισμών και των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων της κυβέρνησης!

Advertisement

Ας είμαστε ειλικρινείς: Μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα ουδείς από όσους ειδικούς επέλεξε η κυβέρνηση να ηγηθούν της εκστρατείας ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας κατόρθωσε να εμπνεύσει όσο ο μετριοπαθής καθηγητής. Κάποιοι μάλιστα εκ των επίδοξων διαδόχων του (και είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που ζούμε) χαρακτηρίζονται από συναδέλφους τους που διακρίνουν τις κομματικές σκοπιμότητες ως …«ΔΑΠ Λοιμωξιολόγων»!

Η δε Επιτροπή υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα έχει υποβαθμιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό εδώ και πολλούς μήνες, από τότε ακόμα που ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε συγκροτήσει τη «μικρή επιτροπή», που ελάμβανε και τις αποστάσεις. Για να είμαστε σοβαροί, η επιτροπή Τσιόδρα σήμερα στην καλύτερη περίπτωση υπολειτουργεί, με το ρόλο της –πάντα στην καλύτερη περίπτωση- να είναι απλώς συμβουλευτικός.

Καμία χώρα δεν «καίει», πάντως, έναν «υγειονομικό ηγέτη» με την «ευκολία» που συμβαίνει στη δική μας χώρα, ενώ μάλιστα αναμένουμε με την παραλλαγή «Όμικρον» νέα ένταση της πανδημίας!

Advertisement

ΥΓ: Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ένας άνθρωπος του καθήκοντος και της προσφοράς στη χώρα. Για αυτό –για όσους αναρωτούνται- τα υπομένει όλα αυτά χωρίς να αντιδρά δημοσίως. Καλό, όμως, είναι κάποιοι να μην το εκμεταλλεύονται αυτό…

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement