Νέα σύσταση για τεστ και όριο 10 ατόμων στο ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα

Advertisement

«Όχι» σε lockdown και νέα λέει η Ματίνα Παγώνη. Οι συστάσεις της για το εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων.

Ως «μεγάλο λάθος» περιέγραψε ένα γενικό lockdown η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας σήμερα για την πορεία της πανδημίας τα Χριστούγεννα και συνέστησε τεστ και σε εμβολιασμένους και σε ανεμβολίαστους στο εορταστικό τραπέζι.

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη εξέφρασε την άποψη πως δεν χρειάζονται νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας αλλά εφαρμογή όσων ήδη ισχύουν και προσοχή κατά τις ημέρες των εορτών.

Σύμφωνα με την ίδια, στα γιορτινά τραπέζια καλό θα είναι να βρίσκονται 8 το πολύ 10 άτομα τα οποία θα έχουν υποβληθεί πρώτα σε τεστ.

«Αν πραγματικά θέλουμε όλοι να είμαστε ασφαλείς και συγχρόνως και να διασκεδάσουμε, νομίζω ότι ένα τεστάκι δεν είναι τόσο δύσκολο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Για το lockdown, η κ. Παγώνη είπε ότι ένα γενικό lockdown «θα είναι το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης να κάνει αυτή τη στιγμή» ιδίως με τον αριθμό των πολιτών που έχει εμβολιαστεί και έχει κάνει την τρίτη ενισχυτική δόση.

Η Όμικρον στην Ελλάδα

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε πως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι είναι 70 φορές πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Δέλτα αλλά με πολύ πιο απλά συμπτώματα.

Όπως είπε αναμένεται σταδιακή μείωση των κρουσμάτων και των δεικτών μετά τις 25 Δεκεμβρίου, ωστόσο έως τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να υπάρχει έξαρση της πανδημίας.

Advertisement

Η τρίτη δόση σώζει ζωές, σημείωσε επίσης η κ. Παγώνη και κάλεσε όλους τους πολίτες να σπεύσουν να την κάνουν.

«Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι η τρίτη δόση σώζει ζωές. Αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα μελέτες, να μην την αμελούν αυτοί που πρέπει να την κάνουν, είναι πολύ σημαντικό για να περάσουμε καλές ημέρες» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Τέλος, για την απειλητική επιστολή που δέχθηκε στο σπίτι της από αρνητές, σχολίασε:

«Δεν κάθεσαι να ασχοληθείς. Όσο περισσότερο ασχολείσαι τόσο δημιουργείται ντόρος».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement