Νέα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου στην εστίαση – Lockdown στα γήπεδα

Advertisement

Αναλυτικά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης. Τι αλλάζει από τις 3 Ιανουαρίου σε εστίαση, τι ισχύει με την τηλεργασία και η νέα σύσταση για τις μάσκες.

Νέα μέτρα μπαίνουν επίσημα σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης σε έκτακτη ενημέρωση που έκανε, σημείωσε πως οι περιορισμοί αφορούν εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ενώ θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 16 Ιανουαρίου. Μάλιστα, υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο, να πάρουν παράταση και να μείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Advertisement

Πιο αναλυτικά, από τις 3/1 του 2022, καφετέριες και μπαρ κατεβάζουν νωρίτερα ρολά και συγκεκριμένα από τις 00:00 το βράδυ. Ταυτόχρονα, απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες, ενώ σε κάθε τραπέζι επιτρέπονται έως έξι άτομα.

Παρόλα αυτά, η μουσική θα επιτρέπεται, όμως σε περίπτωση που τα μέτρα δεν εφαρμοστούν, αμέσως θα σταματήσει.

«Άμεσα θα διακοπεί η μουσική, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

Advertisement

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι οι αθλητικές οργανώσεις θα αρχίσουν διεξάγονται χωρίς κόσμο, σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν τα μέτρα.

«Όλοι οι αγώνες θα γίνουν χωρίς άτομα, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, κατά την διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης.

Επίσης, οι εργαζόμενοι σε εστίαση και νοσοκομεία θα πρέπει να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας, τύπου FFP2 ή KN95.

Παράλληλα, η τηλεργασία επεκτείνεται, τόσο σε Δημόσιο, όσο και σε ιδιωτικό τομέα, σε ποσοστό έως και 50%, ενώ θα πρέπει να υπάρχει κυλιόμενο ωράριο.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement