Bitcoin: Και πάλι κάτω από τα 50.000 δολάρια – Τι θα φέρει το 2022

Advertisement

Το Bitcoin υποχώρησε εκ νέου κάτω από το όριο των 50.000 δολαρίων – ένα επίπεδο που ορισμένοι αναλυτές θεωρούν κλειδί για τις προοπτικές του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος το 2022.

Η τιμή του καταγράφει πτώση 4,5% στα 49.100 δολάρια το πρωί της Τρίτης στη Σιγκαπούρη. Το Ether, δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο είναι επίσης στο «κόκκινο», όπως και ο ευρύτερος δείκτης κρυπτονομισμάτων Bloomberg Galaxy Crypto Index.

Οι επενδυτές έχουν περιορίσει το τελευταίο διάστημα την έκθεσή τους στο ρίσκο των ψηφιακών νομισμάτων, εν μέσω εκτιμήσεων για ταχύτερη επιστροφή των κεντρικών τραπεζών σε σφιχτή νομισματική πολιτική. Το πόσο εκτειθειμένα είναι τα κρυπτονομίσματα σε μία τέτοια εξέλιξη είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης.

Advertisement

Κάποιοι πάντως εξακολουθούν να πιστεύουν στη δυναμική του Bitcoin. «Για το Bitcoin δεν υπάρχει «τίποτα ανησυχητικό αυτή τη στιγμή» σχολίασε ο Βίγια Αϊγιάρ, αντιπρόεδρος της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων Luno, προσθέτοντας ότι θα συενχίσει να ανήκει στους «ταύρους» του κρυπτονομίσματος, εάν διατηρηθεί το όριο των 48.000 -49.000 δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον Νοέμβριο η τιμή του είχε εκτιναχθεί στα επίπεδα – ρεκόρ των 69.000 δολαρίων. Ακόμη και μετά τη ραγδαία πτώση της, ωστόσο, εμφανίζει κέρδη 70% από τις αρχές του έτους.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement