Νέες μελέτες δείχνουν ότι η νόσηση με «Όμικρον» προσφέρει ανοσία από τη «Δέλτα»

Advertisement

Η «Όμικρον» τείνει να επικρατήσει της «Δέλτα», όπως δείχνουν τα στοιχεία όλο του τελευταίου διαστήματος, ενώ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε για το πώς μπορεί η νέα παραλλαγή να προσφέρει ασπίδα από την προηγούμενη μετάλλαξη που εμφανίστηκε.

Αναλυτικότερα, ο κ. Εξαδάκτυλος έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ 100,3 για μελέτες που δείχνουν, και μένει να επιβεβαιωθεί, ότι ο άνθρωπος που νοσεί από την παραλλαγή Όμικρον αποκτά ανοσία και από τη «Δέλτα».

Αντίθετα, «ο άνθρωπος που πέρασε Δέλτα δεν έχει ανοσία από την Όμικρον», διευκρίνισε.

Advertisement

Οι τριπλοεμβολιασμένοι είναι ασφαλείς

Ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι οι εμβολιασμένοι με τρεις δόσεις θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. «Και όσοι είναι δίπλα εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς, αλλά να κάνουν και την τρίτη δόση», υπογράμμισε.

Η παραλλαγή Όμικρον είναι ένα φαινόμενο που θα εξελιχθεί γρήγορα με υψηλές κορυφές. Χρειάζεται ψυχραιμία, γιατί οι αριθμοί θα μας προκαλούν σοκ, σημείωσε ακόμα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ανέφερε ότι η νέα παραλλαγή θα μας ζορίσει τον Ιανουάριο γιατί το σύστημα υγείας είναι ήδη επιβαρυμένο από τη μετάλλαξη Δέλτα. Ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε, επίσης, ότι πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι όσες περισσότερες είναι οι μολύνσεις, τόσες περισσότερες νοσηλείες θα έχουμε.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο, «γιατί είναι αυτοί που θα «συναντηθούν» με την Όμικρον και θα βρεθούν στα νοσοκομεία».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement