Emily Ratajkowski: Ξεπουλάει το βιβλίο της στην Αμερική – «Δεν μου αρέσει ο καπιταλισμός και θα κάνω ό,τι θέλω με το σώμα μου»

Advertisement

Με ένα άρθρο γνώμης, που είχε τίτλο «Σε έναν κόσμο που εκμεταλλεύεται τις γυναίκες, η Έμιλι Ραταϊκόφσκι εκμεταλλεύεται τον εαυτό της, είναι πρόοδος αυτό;», οι New York Times σχολίασαν το αυτοβιογραφικό βιβλίο του μοντέλου και influencer Έμιλι Ραταϊκόφσκι (Emily Ratajkowski). Το βιβλίο λέγεται «My Body», δηλαδή «Το Σώμα μου». Η έκδοση, που έχει γίνει ήδη best seller. περιλαμβάνει έντεκα δοκίμια με προσωπικό, εξομολογητικό ύφος για τα βιώματα ενός μοντέλου που – όπως αποκάλυψε – ένιωθε ότι η εικόνα της δεν της ανήκε.

Στο βιβλίο της το μοντέλο αποκαλύπτει τον σαθρό κόσμο των ατζέντηδων του μόντελινγκ και «ξεμπροστιάζει» τον τραγουδιστή Ρόμπιν Θικ, που κατά τη διάρκεια του videoclip για το «Blured Lines» στο οποίο πρωταγωνιστούσε η Ραταϊκόφσκι κυκλοφορούσε στα γυρίσματα μεθυσμένος, πιάνοντάς της το στήθος.

Ήδη σε δοκίμιο με τίτλο «Buying Myself Back – When does a model own her own image?» (Αγοράζοντας πίσω τον εαυτό μου), που δημοσιεύθηκε πρώτα στο «New York Magazine» έστρωσε το χαλί για τις αποκαλύψεις που θα έκανε στο «Μy Body». Τop model, influencer και -τώρα πια- δοκιμιογράφος, έγινε διάσημη μέσα από ένα πολύ δημοφιλές «πιπεράτο» Instagram account. Σήμερα μανούλα ενός τρισχαριτωμένου βρέφους βλέπει τη ζωή της να αλλάζει σιγά σιγά, αλλά σίγουρα οι αποκαλύψεις για τα όσα πέρασε την βοήθησαν να σταθεί με αυτοπεποίηση σε αυτή τη φάση της ζωής της.

Advertisement

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Ratajkowski (@emrata)

Advertisement

Παίρνει τον έλεγχο της εικόνας και του σώματός της

Διεκδικεί το δικαίωμά της στη διαχείριση της εικόνας της. Πότε ανήκει σε ένα μοντέλο η ίδια του η εικόνα; Το μοντέλο περιγράφει ότι ο φωτογράφος Jonathan Leder της επιτέθηκε σεξουαλικά μετά από μια γυμνή φωτογράφιση το 2012. Η 29χρονη καλλονή αποκάλυψε πως ταξίδεψε στο σπίτι του Leder στη Νέα Υόρκη για μια φωτογράφιση, κατόπιν σύστασης της πρώην μανατζέρ της. Το μοντέλο περιγράφει βήμα βήμα τη βραδιά και τα συναισθήματά της, ενώ παραδέχθηκε ότι ήπιε πολλά ποτήρια κόκκινο κρασί με αποτέλεσμα να μεθύσει αρκετά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Advertisement

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Ratajkowski (@emrata)

Μετά τη μαραθώνια φωτογράφιση και ενώ ο Leder της έδειξε μέχρι και γυμνές πολαρόιντ της συντρόφου του, κάθισαν στον καναπέ τυλιγμένοι με μια κουβέρτα και εκείνος άρχισε να τη ρωτά για τους φίλους της και να την κοιτάζει ενώ έτριβε το ένα πόδι πάνω στο άλλο για να ζεσταθεί. Η συνέχεια του περιστατικού ήταν θολή και η Ραταϊκόφσκι είπε ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά. Εκείνη αντέδρασε και εκείνος σηκώθηκε ξαφνικά και έφυγε γρήγορα, ανεβαίνοντας τις σκάλες στο σκοτάδι.

Την επόμενη μέρα, σύμφωνα με την περιγραφή του μοντέλου, ξύπνησε και πήρε το τρένο της επιστροφής για το σπίτι της. Χρόνια αργότερα, σύμφωνα με το Page Six, οι φωτογραφίες που τράβηξε ο Leder δημοσιεύτηκαν σε ένα βιβλίο, παρόλο που η Ραταϊκόφσκι ισχυρίζεται ότι ο Leder και η Imperial Publishing δεν είχαν κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το υλικό με αυτόν τον τρόπο, γιατί η ίδια δεν είχε συναινέσει γραπτώς. Άλλη μια φορά που η εικόνα της χρησιμοποιήθηκε παρά τη θέλησή της.

Advertisement

Μάνατζερς που έψαχναν συνοδούς πολυτελείας

Μεγάλωσε στο Σαν Ντιέγκο και άκουγε τις ιστορίες της μητέρας της που της έλεγε ότι κάποτε ήταν κι εκείνη καλλονή. Όλοι της έλεγαν πόσο όμορφη ήταν. «Προσπάθησα να πετύχω εκεί που οι γονείς μου πίστευαν ότι ανήκω, στον κόσμο της ομορφιάς. Έμοιαζε σημαντικό και για τους δύο, ειδικά για τη μητέρα μου, να θεωρεί ο κόσμος την κόρη της όμορφη. Τη νύχτα προσευχόμουν στο Θεό να με κάνει την πιο όμορφη, δεν ήθελα τίποτα άλλο. Αυτό θα με έκανε δυνατή!», γράφει η Ραταϊκόφσκι και συνεχίζει: «Η ομορφιά ήταν για μένα ένας τρόπος να είμαι ξεχωριστή. Όταν ήμουν ξεχωριστή, ένιωθα ότι οι γονείς μου με αγαπούσαν περισσότερο».

Η οικογένειά της είχε εμμονή με την εμφάνισή της και οι ενήλικες τη σεξουαλικοποιούσαν ως παιδί. Στα 14, σε μια ουρά στο μανάβικο, ένας ατζέντης την πλησίασε για να της προτείνει μια θέση στο μόντελινγκ. Οι γονείς την πήγαιναν στα κάστινγκ, γιατί θεώρησαν ότι το μόντελινγκ έχει… λεφτά!

 

Advertisement
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Ratajkowski (@emrata)

Όπως η ίδια αφηγείται, όταν έφτασε στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 19 ετών βρέθηκε σε έναν κόσμο όπου οι πλούσιοι άντρες ήθελαν απεγνωσμένα να κάνουν δημόσιες εμφανίσεις, έχοντας στο πλάι τους μία ωραία γυναίκα – σαν την ίδια. «Το να πληρώνομαι 25.000 δολάρια για να εμφανιστώ σε μια εκδήλωση ήταν το πιο γελοίο πράγμα που είχα ακούσει ποτέ. Το 2014 ο μάνατζέρ μου εκείνη την εποχή, ο Έβαν, με ενημέρωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος χρηματοδότης πίσω από την ταινία «The Wolf of Wall Street» ήθελε να μου προσφέρει αυτό το ποσό, για να πάω μαζί του στο Super Bowl».

Advertisement

Σε πρόσφατη συνέντευξή της για την προώθηση του βιβλίου δήλωσε ότι δεν της αρέσει το… καπιταλιστικό σύστημα και θέλει να μπορεί να μιλάει ελεύθερα, αν και έχει βγάλει χρήματα μέσα σε αυτό!  Στην ερώτηση αν χαρακτηρίζει τον εαυτό της σοσιαλίστρια, απλά απαντά «Δεν ξέρω δεν το έχω σκεφτεί!». Πάντως είναι σίγουρο ότι από εδώ και πέρα έχει αποφασίσει να κάνει ό,τι επιθυμεί με την εικόνα και το… σώμα της! Και αυτές είναι λίγες μόνο από τις ιστορίες της Έμιλι στο «My Body».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement