Χρυσές Σφαίρες: Όσα πρέπει να ξέρετε για την τελετή απονομής

Advertisement

Προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες της Covid- 19 θα είναι και φέτος η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Η Ένωση Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (Hollywood Foreign Press Association – HFPA)θα φιλοξενήσει την 79η ετήσια απονομή των Χρυσών Σφαιρών την Κυριακή, 9 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, τιμώντας ταινίες και σειρές που ξεχώρισαν την περασμένη χρονιά.

Ενώ η τελετή απονομής θα διεξαχθεί στον παραδοσιακό της χώρο, δεν υπάρχουν πολλά για να θυμίζουν τα προηγούμενα χρόνια.

Η ένωση έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση της Κυριακής, οι οποίες αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω.

Advertisement

Ποιος θα παρευρεθεί

Δεν θα υπάρχει κοινό ή υποψήφιοι στην απονομή των βραβείων της Κυριακής μετά την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον, έχει κυριαρχήσει στις ΗΠΑ.

Μόνο «επιλεγμένα μέλη και χορηγοί» θα βρίσκονται στην αίθουσα καθώς ανακοινώνονται τα βραβεία, σύμφωνα με την διοργανώτρια επιτροπή.

Οι παρευρισκόμενοι πρέπει να έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου, καθώς και να επιδείξουν αρνητικό τεστ PCR 48 ωρών, ενώ θα τηρηθούν και όλα τα άλλα απαραίτητα μέτρα, όπως μάσκες και κοινωνική απόσταση.

Advertisement

Δεν θα υπάρχει κόκκινο χαλί, ενώ δεν έχουν προκληθεί μέσα ενημέρωσης.

Πού θα παρακολουθήσετε την απονομή

Οι Χρυσές Σφαίρες μεταδίδονταν παραδοσιακά από το NBC. Φέτος, η τελετή δεν θα μεταδοθεί από το δίκτυο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη ποικιλομορφίας στη σύνθεση της επιτροπής. Η HFPA αποτελείται από 87 δημοσιογράφους που καθορίζουν τους υποψηφίους και τους νικητές των Χρυσών Σφαιρών κάθε χρόνο.

Η HFPA έκανε από τότε ενημερώσεις και αναθεωρήσεις για να γίνει πιο περιεκτικό αφού αντιμετώπισε μποϊκοτάζ στο Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένου του Τομ Κρουζ, ο οποίος επέστρεψε και τα τρία βραβεία Χρυσής Σφαίρας.

Advertisement

Σε προηγούμενο δελτίο Τύπου, η ένωση είπε: «Τους τελευταίους οκτώ μήνες, η HFPA έχει αναθεωρήσει πλήρως το καταστατικό του, εφαρμόζοντας σαρωτικές αλλαγές από πάνω προς τα κάτω που αφορούν την ηθική και τον κώδικα δεοντολογίας, τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη, τη διακυβέρνηση, τη συμμετοχή και πρόσφατα, το HFPA αποδέχτηκε τη μεγαλύτερη και πιο διαφορετική ομάδα μέχρι σήμερα με 21 νέα μέλη, τα οποία είναι όλα ψηφοφόροι για πρώτη φορά στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών».

Μετά την αποκάλυψη των υποψηφίων τον Δεκέμβριο, το Χόλιγουντ παρέμεινε ως επί το πλείστον σιωπηλό, με μόνο μερικά αστέρια να αντιδρούν στην ανακοίνωση.

Το HFPA δεν έχει ανακοινώσει εάν η τελετή των βραβείων θα μεταδοθεί ζωντανά από κάποιο δίκτυο ή όχι.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement