Self test: Ολοκληρώθηκε ο εφοδιασμός των σχολείων σε όλη τη χώρα

Advertisement

Ολοκληρώθηκε ο εφοδιασμός των σχολικών διευθύνσεων σε όλη τη χώρα με έξτρα self test από το απόθεμα του κράτους, προκειμένου να καλυφθούν τυχόν ανάγκες όσων δεν κατάφεραν να προμηθευτούν δωρεάν self test τις προηγούμενες ημέρες από τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπολογίζεται ότι υπάρχει πενταπλάσιο απόθεμα αυτοδιαγνωστικών τεστ σε κάθε σχολική μονάδα από τον αριθμό των δικαιούχων που δεν έλαβαν τεστ. Δηλαδή πάνω από 1 εκατ. τεστ στις σχολικές μονάδες της χώρας έναντι 200.000 (12%) μαθητών και εκπαιδευτικών που φαίνεται ότι δεν έχουν λάβει τα τεστ τους.

Παράλληλα, οι δήμοι προχωρούν σε αγορά πρόσθετων τεστ για κάθε σχολική μονάδα ώστε να προμηθεύσουν μέσω των σχολικών επιτροπών αν τυχόν παρουσιάσουν κενά.

Υπενθυμίζεται ότι self test δικαιούνται οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί. Θα πάρουν πέντε δωρεάν self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement