Σαρηγιάννης: Αυτή την εβδομάδα η κορύφωση του κύματος με 41.000 κρούσματα

Advertisement
Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης υποστήριξε ότι αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, κάνοντας λόγο για 41.000 κρούσματα και όχι 53.000 όπως αρχικά είχε προβλέψει.

Την εβδομάδα που διανύουμε θα πραγματοποιηθεί η κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, σύμφωνα με τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη με τα κρούσματα ν’ αγγίζουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις του, τα 41.000 και όχι τα 53.000 όπως αρχικά είχε δηλώσει, κάτι που χαρακτήρισε ως «θετική εξέλιξη».

Κι αυτό παρατηρείται μια επιβράδυνση της πορείας της μετάδοσης. «Εκεί που ένας θα κόλλαγε 5, τώρα ο ένας κολλάει 3», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο καθηγητής του ΑΠΘ είπε ότι τα κρούσματα έχουν «πτωτική πορεία η Αττική και η Θεσσαλονίκη». Τόνισε, δει, από το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται επιβάρυνση στα κρούσματα της τάξη του 10%.

Advertisement

«Έχει αποδειχθεί ότι τα παιδιά δεν είναι πηγή διασποράς, αλλά πολλαπλασιασμού. Μπορεί να είναι τελείως ασυπτωματικά και για αυτό είναι σημαντικό η αύξηση των τεστ. Είναι σωστή η απόφαση», σχολίασε σχετικά.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement