Μαξίμου «αδειάζει» Πλεύρη και… ανοιγοκλείνει τη μουσική στην εστίαση

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

Το θολό τοπίο, που δημιουργήθηκε με αντικρουόμενες διαρροές και δηλώσεις όσον αφορά την παράταση ή μη των τελευταίων μέτρων στην εστίαση, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, στην οποία και παραπέμπει πλέον επισήμως το Μαξίμου.

Κυβερνητικά στελέχη διέρρεαν ταυτόχρονα ότι δεν τίθεται θέμα χαλάρωσης των μέτρων αυτή την εβδομάδα, θέλοντας έτσι να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από προηγούμενες διαρροές περί επανεξέτασης του ζητήματος της απαγόρευσης μουσικής, αλλά και από δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Ο κ. Πλεύρης νωρίτερα είχε δηλώσει (ΣΚΑΪ) : “Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, υπό την έννοια ότι η μεταδοτικότητα της «Όμικρον» δείχνει ότι έχει μία κυκλική πορεία με συγκεκριμένο χρόνο και επομένως τα πάρα πολύ περιοριστικά μέτρα, λόγω της μεταδοτικότητας, δεν έχουν απόδοση.

Advertisement

Θεωρούμε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί, είναι επαρκή μέτρα και δεν χρειάζονται επιπλέον, αλλά από εκεί και πέρα υπήρξαν και κάποια μέτρα τα οποία ελήφθησαν κυρίως με γνώμονα την εορταστική περίοδο, όπως λόγου χάριν η μουσική, για τα οποία θα συζητήσουμε με την Επιτροπή εάν αυτά τα μέτρα που είχαν στόχευση να περιορίσουν κάποια πάρτι, τα οποία συνήθως γίνονταν μέσα στην εορταστική περίοδο, έχουν κάποιο νόημα. Σας λέω μία κατεύθυνση που προφανώς θα διαμορφωθεί με βάση τις εισηγήσεις της Επιτροπής.

Αν τώρα η Επιτροπή εισηγηθεί με βάση τα στοιχεία τα οποία έχει ότι πρέπει να παραμείνουμε σε αυτό το καθεστώς για παραπάνω χρόνο προφανώς και αυτό θα εκτιμηθεί.”

Εν συνεχεία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου παρενέβη στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό δηλώνοντας: “Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για την οποιαδήποτε χαλάρωση. Υπάρχει αύριο η συνεδρίαση της Επιτροπής. Σταθμίζουμε τα δεδομένα κάθε μέρα. Η εφαρμογή των μέτρων δούλεψε καλά. Ο κόσμος πειθάρχησε και παίρνει μέτρα αυτοπροστασίας. Η Κυβέρνηση θα περιμένει πρώτα να ακούσει τις εισηγήσεις των Ειδικών.

Advertisement

Θα σταθμίσουμε και την πορεία της πανδημίας και την πίεση που έχει το Σύστημα Υγείας. Είναι πρόωρο, αυτή τη στιγμή, να μιλήσουμε για χαλάρωση και κυρίως να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα. Δεν αποκλείω σημειακά να μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα. Αυτό θέλει μία συζήτηση. Θα δούμε και τις απόψεις της Επιτροπής. Το πλαίσιο είναι σταθερό. Είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η λειτουργία του κοινωνικού και οικονομικού βίου.”

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να μην παραταθούν όλα τα μέτρα στην εστίαση, καθώς δέχεται πιέσεις από τους επιχειρηματίες και εργαζόμενους του κλάδου και βρίσκεται όπως έχει γράψει το ΝΕWS 24/7 σε δίλημμα.

Όμως φαίνεται πως είναι δεδομένο ότι το ωράριο και οι καθήμενοι μόνο σε διασκέδαση θα παραταθούν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Θα ήταν άλλωστε παράδοξο την ώρα που κρούσματα, θετικότητα και νοσηλείες αυξάνονται, η κυβέρνηση να εξέπεμπε μήνυμα χαλάρωσης και η επιτροπή φέρεται να είχε διαμηνύσει ότι δεν μπορεί να πάρει ακόμη πίσω μέτρα.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement