Ούτε σήμερα η απόφαση για απέλαση ή όχι του Τζόκοβιτς!

Advertisement

Κανονικά στην κλήρωση του Australian Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Παρατείνεται η αγωνία για την απέλασή του ή όχι και τη συμμετοχή του στο τουρνουά.

Και άλλη παράταση στο θρίλερ της συμμετοχής του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open δίνει το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας που ανακοίνωσε ότι δεν θα ανακοινωθεί κάποια απόφαση για απέλαση ή όχι του Σέρβου τενίστα ούτε σήμερα.

Αν δεν απελαθεί, θα αγωνιστεί ενάντια στον Miomir Kecmanovic τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Advertisement

Σύμφωνα πάντως με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Αυστραλίας επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του Νόλε καθώς φαίνεται ότι αποφασιστεί η απέλασή του και η ανακοίνωση καθυστερεί λόγω των νομικών ενστάσεων που εγείρουν οι δικηγόροι του.

Η εφημερίδα Herald Sun της Μελβούρνης σημειώνει ότι πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν ότι ενδεχόμενη παραμονή του Τζόκοβιτς στη χώρα χωρίς να έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο προηγούμενο την ώρα που η χώρα προσπαθεί να ελέγξει την πανδημία. Κατά τα ίδια δημοσιεύματα η κυβέρνηση της Αυστραλίας είναι έτοιμη να αντικρούσει τυχόν διεθνή κατακραυγή και να επωμιστεί το πολιτικό κόστος της απόφασης.

Η παραδοχή του για την καραντίνα και το λάθος στα έγγραφα

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, τις αυστραλιανές αρχές για τα ταξίδια που είχε κάνει πριν την άφιξή του στην Αυστραλία, κάτι το οποίο είναι πολύ σοβαρό στη χώρα της Ωκεανίας και επισύρει ποινή έως και 12 μήνες φυλάκιση και ενδέχεται αυτό το παράπτωμα να οδηγήσει στην οριστική του απέλαση και την αναίρεση της δικαστικής του νίκης.

Advertisement

«Για το θέμα της ταξιδιωτικής μου δήλωσης, έχει αναφερθεί από την μεριά μου και της ομάδας μου, όπως είπα και τους αρμόδιους μετανάστευσης κατά την άφιξη μου, και ο ατζέντης μου ζήτησε συγνώμη για το λάθος που έκανε να σημειώσει το μη σωστό κουτάκι, σχετικά με τα προηγούμενα ταξίδια μου πριν πάω στην Αυστραλία.

Ήταν ένα ανθρώπινο λάθος και όχι με πρόθεση. Ζούμε σε δύσκολους καιρούς εν μέσω μία παγκόσμιας πανδημίας και καμιά φορά αυτά τα λάθη συμβαίνουν», είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς και συνέχισε: «Σήμερα η ομάδα μου έδωσε επιπλέον πληροφορίες στην Κυβέρνηση της Αυστραλίας για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Παρότι ένιωσα πως ήταν σημαντικό να αναφερθώ στο θέμα και να ξεκαθαρίσω την παραπληροφόρηση, δεν θα κάνω κανένα άλλο σχόλιο προς σεβασμό προς την Κυβέρνηση της Αυστραλίας, τις Αρχές αλλά και την παρούσα διαδικασία. Ήταν πάντα τιμή μου να παίζω στο Australian Open.

Είναι μία διοργάνωση που αγαπάνε οι παίκτες, οι φίλαθλοι, η κοινότητα όχι μόνο στην Βικτόρια και στην Αυστραλία αλλά σε όλο τον πλανήτη και απλά θέλω να έχω την ευκαιρία να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους στον κόσμο, μπροστά σε μερικούς από τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement