Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τηλεφωνικές συνομιλίες και sms θα καταθέσει η Γεωργία Μπίκα

Advertisement
Την πόρτα του δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης θα περάσει για τέταρτη φορά η Γεωργία Μπίκα που κατήγγειλε τον βιασμό της το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Στη νέα της κατάθεση θα προσκομίσει τηλεφωνικές συνομιλίες και sms και θα εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ. «Κλειδί» οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr η 24χρονη θα παρουσιάσει την απομαγνητοφώνηση τηλεφωνικών συνομιλιών καθώς και τα μηνύματα που αντάλλαξε το μοιραίο βράδυ με τον διοργανωτή του πάρτι που κατέληξε στην σεξουαλική κακοποίησή της.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ της Γεωργίας και του μετρ του γνωστού καταστήματος εστίασης, ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου 2021 και ολοκληρώθηκε το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Στα μηνύματα φαίνεται να την ενημερώνει για το πάρτι και να την ρωτάει «εάν ψήνεται», ενώ μετά της δίνει οδηγίες για το πώς θα μπει στο ξενοδοχείο και τι ακριβώς θα πει στην ρεσεψιόν για να περάσει μέσα.

Στο μεταξύ για νέα κατάθεση έχει κληθεί και η ανήλικη φίλη της που πήγαν μαζί στο πάρτι αλλά και ο εργοδότης της και ένας φίλος του.

Advertisement

Χθες, οι τέσσερις εμπλεκόμενοι – οι καταθέσεις των οποίων βγήκαν στο φως – κλήθηκαν εκτάκτως από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης να καταθέσουν ανωμοτί, ως ύποπτοι για τον ομαδικό βιασμό της νεαρής στο πάρτι, ενώ έχει ανοίξει και έρευνα στα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας η κατάθεση της 24χρονης στην ανακρίτρια και η απολογία του 27χρονου κατηγορουμένου.

Η πρώτη δήλωση του Βασίλη Λεβέντη

Την πρώτη δημόσια δήλωση μετά τον καταιγισμό εξελίξεων για την υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη, έκανε ο 27χρονος Βασίλης Λεβέντης, ένας εκ των κατηγορούμενων για συμμετοχή σε όσα καταγγέλλει η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, ο οποίος συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σε δήλωσή του στον ΑΝΤ1, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, υποστήριξε το εξής: «Επί πολλές ημέρες τόσο εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, “δικάζεται”, αλλά και “καταδικάζεται”, για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Advertisement

«Καταστρατηγείται το τεκμήριο αθωότητας»

Η δήλωση συνεχίζει: «Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος (οποιοσδήποτε και αν είναι) τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του. Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας , δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί με τον πιο θεαματικό τρόπο το τεκμήριο αθωότητας, που δικαιούται να απολαμβάνει ο κάθε κατηγορούμενος.

Η αβασάνιστη αποδοχή των ισχυρισμών της μιας πλευράς παραγνωρίζει ότι σε κάθε υπόθεση υπάρχει και η αντίθετη πλευρά [και στη προκειμένη περίπτωση η δική μου πλευρά, ως κατηγορούμενου]. Το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον. Επέλεξα επί τόσες ημέρες να σιωπήσω, παρά το ότι στην δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία, που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά της συγκεκριμένης υπόθεσης και να αποφανθεί επί αυτών.

«Οι ειδήσεις παρουσιάζουν μονόπλευρα την μια εκδοχή»

Advertisement

Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μια εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα «βιασμό» σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της (και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας).

«Ζητώ να αντιμετωπισθώ ισότιμα με την μηνύτρια»

Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα πληροφόρησης, σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμα γενετήσιας ελευθερίας του κάθε προσώπου, ζητώ όμως να δημοσιοποιηθούν οι παραπάνω θέσεις μου, αφού βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η αμφίπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού. Ζητώ να αντιμετωπισθώ ισότιμα με την μηνύτρια, να μην προσβάλλεται η προσωπικότητά μου, να μη προβάλλεται καταχρηστικά και εντελώς ταξικά η οικονομική θέση και η κοινωνική κατάσταση της οικογένειάς μου, ως δήθεν στοιχείο σε βάρος μου και να γίνει σεβαστό τεκμήριο αθωότητας. Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μια και μοναδική αποτύπωση της θέσης μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων», δήλωσε ο κατηγορούμενος.

Advertisement

«Κλειδί» οι τοξικολογικές εξετάσεις

Περισσότερο φως στην υπόθεση θα ρίξουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένονται από εξειδικευμένο εργαστήριο στη Βέρνη.

Ο λόγος για τον οποίον εστάλησαν από την Ελλάδα στο ελβετικό εργαστήριο είναι απλός: προηγμένη τεχνολογία η οποία δίνει τη δυνατότητα να ανιχνευτούν ναρκωτικές ουσίες οι οποίες ενδεχομένως να μην έχουν συναντήσει ξανά οι Έλληνες επιστήμονες εγχώρια. Και αυτό γιατί κάθε χρόνο εμφανίζονται στην αγορά 101 νέα ναρκωτικά φάρμακα με άγνωστες χημικές ενώσεις.

Άρα, για την κρυστάλλινη εικόνα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης, το αρμόδιο εργαστήριο του ΑΠΘ προκειμένου να λάβει επιπρόσθετες πληροφορίες -έχοντας ήδη μια καθαρή εικόνα- απέστειλε στην Ελβετία το δείγμα, ενώ τα οριστικά αποτελέσματα θα σταλούν στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement