Κορωνοϊός: Κυριαρχεί η Όμικρον, η Δέλτα απειλεί τους ανεμβολίαστους

Advertisement

Η υπομετάλλαξη Όμικρον μπορεί να κυριαρχεί στην κοινότητα, όμως η Δέλτα είναι εδώ και απειλεί τους ανεμβολίαστους.

«Υπάρχει ακόμη το στέλεχος της Δέλτα, η οποία κυκλοφορεί. Δεν έχει γίνει πλήρης επικράτηση της Όμικρον στην κοινότητα και αυτό δίνει τις πολύ βαριές νοσηλείες και τους θανάτους» σημείωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Οι διακυμάνσεις στα κρούσματα συνεχίζονται και αυτό αποτυπώνεται και στα ημερήσια κρούσματα και στο δείκτη θετικότητας.

Σήμερα καταγράφηκαν 12.108 κρούσματα, 84 ασθενείς έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό με τους διασωληνωμένους να παραμένουν σε υψηλό αριθμό φτάνοντας τους 665 και στα νοσοκομεία της χώρας να πραγματοποιούνται σήμερα 423 εισαγωγές.

Advertisement

Κρήτη, Θράκη, Μύκονος και Σαντορίνη φρενάρουν την ύφεση της πανδημίας και δίνουν υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Κρύο και χαμηλός ρυθμός εμβολιασμού με την τρίτη δόση του εμβολίου οι αιτίες ανάσχεσης της πτωτικής πορείας της πανδημίας.


«Αν θέλουμε να δούμε μια γρήγορη αποκλιμάκωση της Όμικρον θα πρέπει να ανεβεί ξανά ο ρυθμός εμβολιασμού με την τρίτη δόση όπως ήταν στην αρχή του χρόνου. Αυτό είναι που οδήγησε στην πτώση και είναι αυτό που θα συνεχίσει την πτώση» τόνισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Advertisement

Κρίσιμη η επιτάχυνση των εμβολιασμών σημειώνουν οι ειδικοί σημειώνοντας ότι είναι απόλυτα ασφαλές και επιβεβλημένο οι πολίτες που εμβολιάστηκαν για πρώτη φορά το φθινόπωρο να επαναλάβουν την ενισχυτική δόση ακόμη και στο τρίμηνο.

«Συστήνω στο τρίμηνο, δηλαδή μετά το τρίμηνο από τη δεύτερη δόση να πάει κάποιος να κάνει την τρίτη δόση. Δεν χρειάζεται να περιμένει περισσότερο» τόνισε ο κ. Γιώργος Παπαζήσης.

Κρίσιμη παράμετρος στη διασπορά του ιού τα παιδιά. Εντός της εβδομάδας θα επιταχυνθεί ο εμβολιασμός και στις ηλικίες 5-11 ετών με νέες παρτίδες εμβολίων και γραμμές εμβολιασμού.

    Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement