Η περίεργη υπόθεση εξαφάνισης της Μαριάννας Κοντούλη: Οι αποκαλύψεις και ο μάρτυρας που έκανε… πλάκα

Advertisement

Τα πάνω κάτω έρχονται στην πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης της Μαριάννας Κοντούλη, η οποία χάθηκε μυστηριωδώς, χωρίς ποτέ να βρεθεί ζωντανή.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαριάννα Κοντούλη εξαφανίστηκε πριν από 20 χρόνια, με τις ελπίδες να βρεθεί ζωντανή να σβήνουν. Λίγα χρόνια μετά και ενώ δεν είχε δηλωθεί ο θάνατός της, έγιναν μια σειρά από ύποπτες μεταβιβάσεις ακινήτων της.

Η υπόθεση επανήλθε στο προσκήνιο όταν ένας μάρτυρας έδωσε στοιχεία για τη δολοφονία. Για ένα έγκλημα που όπως λέει τώρα, δεν γνώριζε το παραμικρό.

Advertisement

Η… περίεργη κατάθεση

Σοκάρει η κατάθεση μάρτυρα για τη μυστηριώδη εξαφάνιση της 70χρονης μπαλαρίνας και καθηγήτριας μπαλέτου Μαριάννας – Εριέττας Κοντούλη το 2002 από την Αμαλιάπολη Αλμυρού.

Ο μάρτυρας, ο οποίος είναι ηλικίας 46 ετών, κάτοικος Γέρακα Αττικής, κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές ότι σκότωσαν την Κοντούλη για να της πάρουν την περιουσία και την έθαψαν σε ξωκλήσι στην Αμαλιάπολη. Έκανε, ακόμα, λόγο ακόμη και για ύπαρξη εταιρείας δολοφόνων.

Ωστόσο, όταν κλήθηκε από τις Αρχές να πει τι γνωρίζει για την υπόθεση, είπε ότι έλεγε ψέματα όταν έκανε την καταγγελία και ότι το έκανε για πλάκα…

Advertisement

Η εν λόγω καταγγελία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανέναρξη των ερευνών για την Κοντούλη από τις εισαγγελικές αρχές Βόλου, σε συνδυασμό και με την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας τον Μάιο του 2018 για δύο επιχειρηματίες και έναν γιατρό, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για περίεργες μεταβιβάσεις ακινήτων της αγνοούμενης.

Ανάμεσα στους καταδικασθέντες είναι και ο επιχειρηματίας που πλέον δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας για ανθρωποκτονία από πρόθεση με θύμα την 70χρονη, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης στο επίμαχο ξωκλήσι. Τον Δεκέμβριο του 2019 με εντολή του ανακριτή Βόλου ξεκίνησαν εκσκαφές στο πάτωμα του εν λόγω ναυδρίου. Οι έρευνες όμως, απέβησαν άκαρπες!

Έκανε καταγγελία μέσω e-mail

Ο 46χρονος προέβη στην καταγγελία στις 15 Ιανουαρίου του 2016 μέσω αποστολής email στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, το οποίο διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και σήμανε συναγερμός στις Αρχές.

Advertisement

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, εννέα μήνες μετά ο 46χρονος κλήθηκε για ένορκη κατάθεση στον πταισματοδίκη Βόλου και πήρε πίσω όλα όσα είχε καταγγείλει στις αστυνομικές αρχές.

Δίνοντας κατάθεση στα δικαστήρια Βόλου παραδέχτηκε ότι η καταγγελία δεν αφορούσε σε πραγματικά περιστατικά αλλά της φαντασίας του. Μάλιστα, έχει ξανακάνει πλάκα περιπαίζοντας τις αρχές με παρόμοιες υποθέσεις, όπως ο ίδιος αναφέρει.

Αναλυτικά στην κατάθεσή του παραδεχόταν: «Εγώ έστειλα το email στην Ελληνική Αστυνομία στις 15 /1/16. Όλα όσα έγραψα στο email είναι προϊόν της φαντασίας μου». «Τα περιστατικά που περιγράφω δεν τα πληροφορήθηκα από κάποιον, αλλά παρακολούθησα την υπόθεση στην τηλεόραση και δημιούργησα με τη φαντασία μου την εξέλιξή τους. Ο λόγος που έστειλα το email στην Αστυνομία ήταν για να κάνω πλάκα. Εχω ξανακάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω», αναφέρεται στην κατάθεσή του.

Advertisement

Η υπόθεση ήρθε ξανά στο προσκήνιο

Ο επιχειρηματίας από τη Μαγνησία δικάστηκε στη συνέχεια σε δεύτερο βαθμό για τις περίεργες μεταβιβάσεις ακινήτων και καταδικάστηκε με τους άλλους δύο κατηγορούμενους από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τον Ιούλιο του 2020.

Τον Απρίλιο του 2021 το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου από την εξέταση των στοιχείων της προανακριτικής διαδικασίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ικανές να στηρίξουν την κατηγορία εναντίον του επιχειρηματία από τη Μαγνησία για ανθρωποκτονία και μάλιστα από πρόθεση και η υπόθεση οδηγήθηκε σε δίκη παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί η σορός της Κοντούλη.

Η υπόθεση της ανθρωποκτονίας δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, το οποίο έχει διακόψει τη συζήτηση της υπόθεσης για τις 3 Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί περίπου 20 μάρτυρες.

Advertisement

Μένει ακόμη να εξεταστεί ακόμη μεγάλος αριθμός μαρτύρων με βάση το κατηγορητήριο, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 60 άτομα. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο 46χρονος που είχε κάνει την καταγγελία.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου έχει ζητήσει από το Κακουργιοδικείο Λάρισας να εξεταστεί το σύνολο των μαρτύρων της υπόθεσης και να χυθεί άπλετο φως.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement