Ξεσπά ο Αύγουστος Κορτώ: «Χάνεται η ουσία στη γελοιότητα» – Τι τον εξόργισε

Advertisement

Ο Αύγουστος Κορτώ κάνει συχνά μέσα από τα social media τοποθετήσεις που αφορούν την ψυχική υγεία.

Ο συγγραφέας που έχει μιλήσει για το πρόβλημα της κατάθλιψης και τις απόπειρες αυτοκτονίας που έχει κάνει αυτή τη φορά μίλησε για τα φάρμακα και το πόσο επικίνδυνο είναι να χρησιμοποιούνται σε πρωτοσέλιδα και κείμενα χωρίς την πραγματική τους έννοια.

Ο Αύγουστος Κορτώ με αφορμή ένα πρωτοσέλιδο ανέφερε:

«Κι όσο δαιμονοποιούνται, ή αντιμετωπίζονται ως χημικό ντιριντάχτα για να ‘ρθουμε στο κέφι, τόσο άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη – απελπιστική ανάγκη – θα φοβούνται και θα ντρέπονται να τα ζητήσουν».

Advertisement

Διαβάστε τι έγραψε ο συγγραφέας

Ουδείς αμφισβητεί ότι η πανδημία έχει προξενήσει σε πολλούς ανθρώπους σοβαρή δυσθυμία, ή ακόμα και κλινική κατάθλιψη.

Από κει, μέχρι τα πρωτοσέλιδα «Στα ψυχοφάρμακα το έριξαν οι Έλληνες», «Με τα μούτρα στα χάπια», κ.ο.κ, η ουσία χάνεται στη γελοιότητα, κι έρχεται για νιοστή φορά στην επιφάνεια η επιπόλαιη χυδαιότητα του στίγματος. Εξίσου σοβαρό με την υστερική γκομενική έκρηξη «Θα με ρίξεις στα φάρμακα».

Πάμε πάλι: οι συνταγογραφούμενες για ψυχικές νόσους ψυχοδραστικές ουσίες δεν είναι οπιοειδή ή άλλες τοξικές ουσίες που λαμβάνονται απ’ τους χρήστες για προσωπική εκτόνωση (αλκοόλ, κόκα, κτλ) – εκτός των βενζοδιαζεπινών, τα ψυχοφάρμακα δεν προκαλούν καν εθισμό. Είναι φάρμακα που θεραπεύουν σοβαρές αρρώστιες και σώζουν ζωές.

Κι όσο δαιμονοποιούνται, ή αντιμετωπίζονται ως χημικό ντιριντάχτα για να ‘ρθουμε στο κέφι, τόσο άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη – απελπιστική ανάγκη – θα φοβούνται και θα ντρέπονται να τα ζητήσουν.

Δείτε την ανάρτηση

                                                                                                                                                       Πηγή
Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement