«Κληρώνει» για μουσική και ωράριο στην εστίαση – Έρχεται η άρση των μέτρων;

Advertisement
Στον «πάγο», όπως φαίνεται, θα παραμείνει η εστίαση. Σήμερα η συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνώμων για την άρση των μέτρων.

Εν αναμονή της συνεδρίασης των ειδικών του υπ. Υγείας σήμερα και τα νέα που έρχονται για την άρση των μέτρων δεν είναι θετικά. Την ίδια ώρα στα «κάγκελα» βρίσκονται οι καταστηματάρχες στον κλάδο της εστίασης, που δεν βλέπουν «φως» ούτε και φέτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, τα υφιστάμενα μέτρα πάνε προς νέα παράταση, καθώς φαίνεται πως η Επιτροπή των Ειδικών δεν θα εισηγηθεί αλλαγές στο καθεστώς των μέτρων.

Συγκεκριμένα, πηγές της Επιτροπής με τις οποίες συνομίλησε το iEidiseis, τονίζουν ότι δυστυχώς οι σκληροί δείκτες δεν δείχνουν την επιθυμητή αποκλιμάκωση και είναι μεγάλο ρίσκο η όποια άρση των μέτρων ακόμη και της μουσικής. Κανένας λόγος δεν γίνεται για το ωράριο και να κλείνουν αργότερα τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, ενώ τα νέα δεδομένα θα εξεταστούν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα.

Advertisement

Μαλιστα μέλος της Επιτροπής τόνισε στο iEidiseis ότι αν και έχουμε σημαντική πτώση στον μέσο όρο των κρουσμάτων κάτι ανάλογο δεν ισχύει για τους θανάτους. «Η δημόσια Υγεία παραμένει υπό πίεση και οι απώλειες θα παραμείνουν σε υψηλούς ρυθμούς και τις επόμενες μέρες, ενώ τις τελευταίες μόνο 48ώρες βλέπουμε μια μικρή μεν αλλά πτωτική πορεία στις διασωληνώσεις».

«Πρόκειται για θλιβερά ρεκόρ, εξωπραγματικά στην ουσία και όλοι μας πλέον καταλαβαίνουμε την σημασία των εμβολιασμών» συνεχίζουν πηγές της Επιτροπής δείχνοντας ότι είναι μονόδρομος τα μέτρα και τα εμβόλια.

Τα παραπάνω, ωστόσο, μένουν να επιβεβαιωθούν καθώς οι συγκεκριμένες απόψεις αποτελούν πρώτον σκέψεις συγκεκριμένων λοιμωξιολόγων και δεύτερον την τάση που υπάρχει σήμερα. Θα φανεί, λοιπόν, στην ολομέλεια της συνεδρίασης της Πέμπτης πόσοι και ποιοι τις συμμερίζονται.

Advertisement

Την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων είχε εισηγηθεί την παράταση των μέτρων, τα οποία είναι τα εξής:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και από το προσωπικό στους χώρους εστίασης.

-Κλείσιμο των χώρων εστίασης και διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα. Δεν επιτρέπονται οι όρθιοι και στα τραπέζια ο αριθμός των ατόμων περιορίζεται σε έξι.

Advertisement

-Απαγορεύεται η μουσική.

-Απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκδήλωσης με χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.

-Στο 10% η πληρότητα των γηπέδων και ανώτατο όριο έως 1.000 άτομα.

-Με PCR τεστ 48 ωρών το επισκεπτήριο στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων.

Advertisement

-Αυστηρότεροι όροι για το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement