Συνήγορος 24χρονης: «Θα ζητήσουμε αντιδείγμα ούρων -Να βεβαιωθούμε με τεστ DNA ότι ανήκει στη Γεωργία»

Advertisement

Ανακοίνωση για τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη, έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος της Θανάσης Ζιώγας.

Αναφορικά με το αλκοόλ επισημαίνει πως «δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στη βαρύτητα μέθης».

Όσον αφορά δε, τις ναρκωτικές ουσίες και ειδικότερα το λεγόμενο χάπι βιασμού, η ανεύρεσή του, όπως τονίζει, «ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη», διότι το δείγμα ούρων που εξετάστηκε λήφθηκε τουλάχιστον 18 ώρες μετά την καταγγελία, ενώ ανιχνεύεται, κατά τον ίδιο, μέχρι τις 12 ώρες.

Advertisement

Θα ακολουθήσουν και νέες εξετάσεις

Ο κ. Ζιώγας σημειώνει, επιπλέον, ότι θα ακολουθήσουν και νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ, αλλά και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της 24χρονης, όπως στο τριχωτό της κεφαλής και στα δείγματα dna που ήδη ανιχνεύτηκαν.

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία, που είχε το θάρρος να καταγγείλει τον βιασμό της, αλλά και για όλες εκείνες τις γυναίκες που έχουν βιώσει στο παρελθόν αντίστοιχες καταστάσεις και σκέφτονται σήμερα να καταγγείλουν. Διότι για όλες αυτές τις γυναίκες σίγουρα δεν υπάρχουν ούτε θα υπάρξουν αποτελέσματα τοξικολογικών εξετάσεων. Υπάρχει μόνο το στιγματιστικό βίωμα που αποτελεί τη μόνη κινητήριο δύναμη για την καταγγελία τους. Και αυτό το βίωμα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να ντυθεί με το φως της δικαιοσύνης. Η αρχή γι’ αυτό έγινε. Έπεται συνέχεια… -», καταλήγει ο δικηγόρος.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement