Πάτρα: Συνεχίζεται το δράμα της οικογένειας που έχασε τρία παιδιά – «Δεν φαίνεται γονιδιακό πρόβλημα»

Advertisement
Απαντήσεις στο δράμα που ζει η οικογένεια στην Πάτρα που έχασε και τα τρία της παιδιά μεσα σε τρια χρόνια. Τι ερευνούν οι επιστήμονες για την αιτία θανάτου.

Με ένα συγκλονιστικό μήνυμα αποχαίρετησε η μητέρα των τριών κοριτσιών μετά τον χαμό και της μικρής της Τζωρτζίνας. Η κ. Ρούλα αποχαιρέτησε χθες την τρίτη της κορούλα μέσα σε τρία χρόνια. Έχει ήδη χάσει την Μαλένα και την Ίριδα. Οι γιατροί ψάχνουν γενετήσιους παράγοντες που μπορεί να ευθύνονται για τον θάνατο των τριών αδερφών από την Πάτρα.

Το ενδιαφέρον τώρα όμως στρέφεται στην αιτία θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας. Η άτυχη μικρή είχε υποστεί 3 ανακοπές καρδιάς αλλά είχε βγει νικήτρια, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών. Θα πρέπει επίσης να τονιστεί πως σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει η ίδια η μητέρα Ρούλα στην «Πελοπόννησο» από την έρευνα που μέχρι σήμερα έχει γίνει δεν διαφαίνεται πουθενά γονιδιακό πρόβλημα.

Εν αναμονή των ιστολογικών εξετάσεων

Η οικογένεια τώρα βρίσκεται σε αναμονή των ιστολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας μια και η ιατροδικαστική έρευνα δεν προσδιόρισε αιτία θανάτου. Να θυμίσουμε ότι η Μαλένα, αν και είχε λευχαιμία, πήγαινε πολύ καλά, όμως πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια. Ωστόσο η ηπατική ανεπάρκεια κατά τους ιατροδικαστές δεν είναι αιτία θανάτου και μάλιστα γι’ αυτό η οικογένεια είχε τότε προσφύγει δικαστικά για να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση.

Advertisement

Στην περίπτωση της Ιριδας, αιτία θανάτου ήταν αγενεσία φλεβοκόμου, μία σοβαρή καρδιακή νόσος.

Οπότε αναμένεται και το αποτέλεσμα των ιστολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας αλλά και η εξέταση των «ιστορικών» από τα νοσοκομεία απ’ όπου είχε περάσει η 9χρονη, ώστε να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα για τον θάνατό της.

Σε επικοινωνία βρίσκονται Πάτρα και Αθήνα καθώς όπως είναι γνωστό η ιατροδικαστική διερεύνηση στο κορμάκι της Τζωρτζίνας έγινε στην Αθήνα μια και σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας έχασε τη μάχη η μικρή.

Advertisement

Το συγκλονιστικό μήνυμα της μάνας

Λίγες μόνο ώρες μετά τον αποχαιρετισμό του τρίτου της παιδιού, η μητέρα των τριών κοριτσιών σε ανάρτησή της έγραψε:

«Σας γέννησα,σας έδωσα ζωή!! Όμως σας έχω θυμώσει γιατί αφήσατε τη αγκαλιά μου άδεια!!

Ήσουν το στήριγμα μου,ο λόγος που γελούσα,ο λόγος που έπαιρνα δύναμη να συνεχίσω!!

Advertisement

Ήσουν μαχητρια μέχρι τελευταία στιγμή γελούσες, μας κοιταγες χωρίς να μπορείς να μιλήσεις και μας έλεγαν τα μάτια σου συνεχίστε εγώ είμαι εδω παλεύω!!

Καλό ταξίδι μιτσιμπονακι μου!!
Καλή αντάμωση με τις αδερφούλες σου!!
Για μένα δε φύγατε και δε θα φύγετε ποτέ!!!
Σ αγαπάω και τις τρεις τζωρτζινα»

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement