Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και οι τρεις αγνοούμενοι ορειβάτες

Advertisement

Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν οι τρεις αναρριχητές τα ίχνη των οποίων χάθηκαν το Σάββατο στον Χελμό, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με το Kalavrytanews.com, στο σημείο σπεύδουν σωστικά συνεργεία και γιατροί προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάστασή τους.

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Χωρίς τις αισθήσεις τους βρέθηκαν οι τρεις αγνοούμενοι ορειβάτες

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, «Ύδατα Στυγός» για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συμμετείχε ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης, οι χειριστές του οποίου εντόπισαν προσωπικά αντικείμενα κοντά στην κορυφή του Χελμού. Πρόκειται για ένα μπουφάν και μία κάσκα.

Advertisement

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ προσπάθησαν να προσεγγίσουν δύο φορές το σημείο, ωστόσο προκλήθηκε χιονοστιβάδα με αποτέλεσμα να χρειαστεί να οπισθοχωρήσουν, ωστόσο επιχείρησαν νέα προσέγγιση.

Σημειώνεται ότι παρά τις καλές καιρικές συνθήκες, λόγω του ήλιου το χιόνι στο σημείο λιώνει με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά χιονοστιβάδες.

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Χωρίς τις αισθήσεις τους βρέθηκαν οι τρεις αγνοούμενοι ορειβάτες

Πού επικεντρώθηκαν οι έρευνες

«Οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών επικεντρώθηκαν σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του χιονοδρομικού, Αλέξης ‘Αγριος.

Advertisement

Όπως πρόσθεσε, «είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης με όλα τα μέσα που υπάρχουν και οι έρευνες πραγματοποιούνται, τόσο από αέρος, όσο και από χιονισμένες περιοχές, ενώ προσεγγίζονται όλα τα σημεία, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές».

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή επιχειρούν 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμει κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Advertisement

Το χρονικό

Οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της “μαυρολίμνης”.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement