Οκτώ συλλήψεις για τη δολοφονία του Άλκη – Αναζητούνται ακόμα δύο

Advertisement

Σε δύο ακόμα συλλήψεις για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν οι αρχές το βράδυ της Κυριακής, με τις συνολικές συλλήψεις σήμερα να φτάνουν τις οκτώ.

Αρχικά, η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, ηλικίας από 19 έως 22, όλοι τους ηγετικά μέλη συνδέσμου του ΠΑΟΚ, ενώ στη συνέχεια με νέες ενημερώσεις ανέβασε τον συνολικό απολογισμό των συλληφθέντων στους οκτώ.

Πλέον, αναζητούνται ακόμα δύο άτομα, αφού νωρίτερα εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για δέκα συνολικά άτομα. Ανάμεσα σε αυτά τα άτομα που αναζητούνται ακόμα είναι και ο 20χρονος που φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Advertisement

Έτσι, μαζί με το 23χρονο που συνελήφθη προ ημερών, οι συνολικές συλλήψεις μέχρι στιγμής για τη δολοφονία του Άλκη ανέρχονται στις εννιά.

Η νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας:

Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων ανακοινώσεων που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία μας και αφορούν σε σύλληψη, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων, έξι (6) ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, ανακοινώνεται ότι εκτελέστηκαν δύο επιπλέον Εντάλματα σύλληψης.

Συνελήφθησαν δηλαδή δύο ακόμη άτομα, ως εμπλεκόμενα στην προαναφερόμενη υπόθεση.

Advertisement

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Αυτός είναι ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία: Οι φωτογραφίες με τους χούλιγκαν και το τατουάζ για τον ΠΑΟΚ

Την ίδια ώρα αλβανικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 20χρονου, που φέρεται να συμμετείχε στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη.

Η αλβανική ενημερωτική ιστοσελίδα Top Channel έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες του R.D., στις οποίες φαίνεται το τατουάζ του 20χρονου στον μηρό. Πρόκειται για τον αριθμό «1926» που παραπέμπει το έτος ίδρυσης του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το μέσο, ο 20χρονος πέρασε κανονικά από τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής με το αλβανικό του διαβατήριο, καθώς μέχρι το πρωί του Σαββάτου δεν καταζητήθηκε.

Advertisement

Το Gazeta Shqip έγραψε ότι ο 20χρονος «έφτασε με αυτοκίνητο στον συνοριακό σταθμό και πέρασε στην Αλβανία, ενώ τα έγγραφά του ελέγχθηκαν από τις ελληνικές και αλβανικές αρχές».

Το Revista One, με τη σειρά του, δίνοντας την ταυτότητα του υπόπτου γράφει ότι πρόκειται για τον «R.D., τον 20χρονο που η ελληνική αστυνομία έχει κηρύξει καταζητούμενο».    

«Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, ο R.D. μπόρεσε να διαφύγει στην Αλβανία στις 2 Φεβρουαρίου, λιγότερο από 24 ώρες μετά τη δολοφονία του 19χρονου. Πέρασε κανονικά από την Κρυσταλλοπηγή, και μάλιστα με το αλβανικό του διαβατήριο, γιατί μέχρι το πρωί του Σαββάτου δεν καταζητείτο» συμπληρώνεται στο ρεπορτάζ.

Advertisement

«Το όνομα του 20χρονου έγινε γνωστό το απόγευμα του Σαββάτου στην Ελλάδα και πιθανόν μέχρι το πρωί της Δευτέρας η φωτογραφία του και άλλα δεδομένα για τη ζωή του αναμένεται να παραδοθούν στις αλβανικές αρχές για να προχωρήσουν τη διαδικασία έκδοσης», επισημαίνεται ακόμη.

Όπως γράφει το αλβανικό Express, η ελληνική αστυνομία «παρακολουθεί τον συνεργό στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη».

«Ο 20χρονος έφτασε με αυτοκίνητο στον συνοριακό σταθμό και πέρασε στην Αλβανία. Τα έγγραφά του ελέγχθηκαν από τις ελληνικές και αλβανικές αρχές», προστίθεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement