Πού και γιατί μεταναστεύει η οικογένεια που πούλησε τα πάντα για να αγοράσει Bitcoin

Advertisement

Ο Ολλανδός Ντίντι Ταϊχούτου με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους ρευστοποίησαν ό,τι περιουσιακό στοιχείο είχαν στη διάθεσή τους το 2017 και αγόρασαν Bitcoin στοιχηματίζοντας ότι η δυναμική της αγοράς κρυπτονομισμάτων θα απογειωθεί.

Τότε η τιμή του κρυπτονομίσματος ήταν στα 900 δολάρια και η απόφαση της πενταμελούς ολλανδικής οικογένειας ήταν άκρως παράτολμη. Αποδείχθηκε όμως «χρυσή». Ακόμη και μετά τη ραγδαία πτώση των τελευταίων μηνών, η τιμή του Bitcoin είναι πάνω από τα 42.000 δολάρια σήμερα.

Σήμερα η οικογένεια Ταϊχούτου, γνωστή πλέον και ως «Οικογένεια Bitcoin» μεταναστεύει για την Πορτογαλία. Και τούτο γιατί η χώρα της Ιβηρικής είναι ο «απόλτος ευρωπαϊκός παράδεισος» για τους κατόχους κρυπτονομισμάτων, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει το CNBC, χάρη στον μηδενικό φόρο για τέτοιου είδους περιουσιακά στοιχεία.

Advertisement

Το να εγκατασταθούν σε μία συγκεκριμένη χώρα είναι κάτι πολύ σημαντικό για τους Ταϊχούτου, που πέρασαν τα τελευταία 5 χρόνια ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο. Έχοντας περάσει από 40 χώρες αποφάσισαν ότι η Πορτογαλία είναι το ιδανικό μέρος για τη διαμονή τους, αφού εκεί η περιουσία τους είναι αφορολόγητη. «Δεν πληρώνει κεφαλαιουχικό ή άλλο φόρο για τα κρυπτονομίσματα στην Πορτογαλία» εξηγεί στο CNBC ο Ντίντι Ταϊχούτου.

«Από τη στιγμή που δεν πληρώνεσαι σε Bitcoin για υπηρεσίες που προσφέρεις, αλλά απλώς το διατηρείς στην κατοχή σου ως περιουσιακό στοιχείο δεν έχεις κανένα πρόβλημα» συμπληρώνει, τονίζοντας ότι «είναι ένας πανέμορφος παράδεισος των Bitcoin».

Αν και ο 43χρονος επικεφαλής της οικογένειας αρνείται να αποκαλύψει το εύρος της περιουσίας του, έχει πει ότι την κρατάει φυλαγμένη σε χρηματοκιβώτια υψηλής ασφαλείας σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους. «Έχω κρύψει τα hardware με τα ψηφιακά πορτοφόλια σε διάφορες χώρες, ώστε να μην χρειάζεται ποτέ να ταξιδέψω πολύ μακριά για να έχω πρόσβαση σε ένα από αυτά και να βγω από την αγορά εάν χρειαστεί» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Advertisement

Δύο μυστικές τοποθεσίες βρίσκονται στην Ευρώπη, δύο στην Ασία, μία στη Νότιο Αμερική και μία έκτη στην Αυστραλία. Δεν μιλάμε βεβαίως για θαμμένο θησαυρό. Καμία από τις τοποθεσίες δεν έχει να κάνει με υπόγειες στοές ή απομονωμένα νησιά. Αντιθέτως πρόκειται για διαμερίσματα που νοικιάζουν, σπίτια φίλων ή και αυτοσχέδιες αποθήκες. «Προτιμώ να ζω σε έναν αποκεντρωμένο κόσμο και σε έναν τέτοιο κόσμο έχω την ευθύνη να προστατεύω το κεφάλαιό μου» σημειώνει.

Πηγή, ΦΩΤ.CNBC

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement