Κως: Εικόνες που σοκάρουν από σκελετωμένες αγελάδες σε κολαστήριο – μονάδα εκτροφής

Advertisement

Σε κολαστήριο είχε μετατραπεί μονάδα εκτροφής αγελάδων στην Κω καθώς στο νησί τα ζώα εκτρέφονταν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.

Ειδικότερα, μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης με τους κτηνοτρόφους και ιδιοκτήτες των άτυχων ζώων να οδηγούνται στο Αυτόφωρο.

Η δίκη ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου και διακόπηκε ωστόσο αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμεληματικού χαρακτήρα παραβάσεις του νόμου για την προστασία των ζώων.

Advertisement

Το οπτικό υλικό που έρχεται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει ωστόσο την κακοποίηση και τον βασανισμό πενήντα αγελάδων συνολικά.

Σκελετωμένες αγελάδες, πεσμένες στο έδαφος έτοιμες να ξεψυχήσουν και γύρω τους κάποιες ήδη νεκρές από την ασιτία.

Σημειώνεται πως οι κτηνοτρόφοι δε διέθεταν εγκαταστάσεις που να πληρούν προδιαγραφές κτηνοτροφικής μονάδας αλλά είχαν εκτεθειμένα τα ζώα σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Advertisement

Παρόλα αυτά φέρονται να διατηρούσαν την άδεια κτηνοτρόφου και εισέπρατταν τις επιδοτήσεις για όλα αυτά τα ζώα.

Σημειώνεται ότι με την έναρξη της δίκης το αίτημα να παραστεί η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία ως πολιτική αγωγή δεν έγινε δεκτό όπως και το αίτημα για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε κακούργημα παρά το γεγονός ότι από τη δικογραφία προκύπτει ότι 24 βοοειδή ήταν σκελετωμένα και έξι βρέθηκαν νεκρά μέσα στον υποτιθέμενο χώρο διαβίωσης τους.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement