Δολοφονία Άλκη: Ψάχνουν τον 12ο εμπλεκόμενο – Τι εξετάζουν οι Αρχές

Advertisement
Κοντά στη σύλληψη του δωδέκατου δράστη της δολοφονικής επίθεσης στον 19χρονο Άλκη Καμπανό στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται οι αρχές.

Πολύ κοντά στη σύλληψη του 12ου δράστη της δολοφονική επίθεσης στη Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Άλκης Καμπανός και να τραυματιστούν δύο φίλοι του.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη 11 ατόμων, με τους 10 εξ αυτών να έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι από τις δικαστικές Αρχές. Ο ενδέκατος, ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία και τελικώς παραδόθηκε στις τοπικές Αρχές και εκδόθηκε στην Ελλάδα, αναμένεται να απολογηθεί για την εμπλοκή του αύριο, Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OPEN, κατά την απολογία του αναμένεται να τηρήσει την ίδια στάση με τους άλλους κατηγορουμένους. Ορισμένοι παραδέχονται ότι ήταν στο σημείο αλλά δεν δέχονται ότι κατάφεραν χτυπήματα στον Άλκη, ενώ άλλοι λένε ότι δεν συμμετείχαν καθόλου στο περιστατικό της «τυφλής» οπαδικής βίας.

Advertisement

Ειδικότερα, ο 20χρονος θα πει ότι δεν συμμετείχε στη δολοφονία, ότι καθόταν στην πίσω θέση του δεύτερου οχήματος, δεν κρατούσε κάποιο όπλο και απλά συμμετείχε στην καταδίωξη των νεαρών.

Το προφίλ του 12ου εμπλεκόμενου

Η έρευνα των Αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του οδηγού του τρίτου οχήματος, που παραμένει ασύλληπτος.
Κατά το ίδιο μέσο, οι κατηγορούμενοι τον έχουν κατονομάσει και η αστυνομία είναι πολύ κοντά στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μικρό του όνομα φαίνεται ότι είναι «Ντίνος» και χαρακτηρίζεται ως «μεγαλύτερος». Παραμένει, ωστόσο, αδιευκρίνιστο εάν αυτός ο χαρακτηρισμός αφορά την ηλικία ή τη θέση του στην ιεραρχία της ομάδας.

Advertisement

Υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες πως είναι 34 ετών, ενώ γίνεται λόγος για ένα πολύ κοντοκουρεμένο άνδρα με λίγα μούσια.

Κλειδί το DNA

Χθες έγιναν γνωστά και τα αποτελέσματα από την εξέταση DNA στα ευρήματα στο σημείο της δολοφονίας.

Ο τηλεοπτικός σταθμός σημείωσε πως δείγματα γενετικού υλικού του 19χρονου εντοπίστηκαν στη λεπίδα του δρεπανιού αλλά και το κομβίο αναδίπλωσης του.

Advertisement

Ακόμα, σκουρόχρωμες κηλίδες DNA εντοπίστηκαν στο πατάκι του τρίτου αυτοκινήτου, του γκρι πόλο, που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement