Κορωνοϊός: Μπαίνουμε σε αποκλιμάκωση, υποστηρίζει ο Εξαδάκτυλος – «Επικίνδυνες» οι Απόκριες

Στιγμιότυπα καθημερινότητας στο κέντρο της Αθήνας από την Ερμού, το Μοναστηράκι και το Σύνταγμα. (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI)
Advertisement

«Tα μέτρα και οι περιορισμοί που έχουμε είναι πολύ λίγοι, αλλά ενοχλητικοί», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δίνοντας ταυτόχρονα το σύνθημα για επικείμενη χαλάρωση των μέτρων: «Με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι μπαίνουμε σε αποκλιμάκωση», σημείωσε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι μέσα στην εβδομάδα θα προχωρήσουν στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σε μερική άρση των περιορισμών, «ώστε να απαλείψουμε τα μέτρα τελείως, όταν οι συνθήκες μας το επιτρέψουν».

Τι θα ισχύσει τις Απόκριες

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, «η πανδημία, όσο βρίσκεται υπό έλεγχο, μας επιτρέπει να κάνουμε θετικά βήματα, αλλά αν βρεθεί ανεξέλεγκτη θα μας δημιουργήσει προβλήματα».

Advertisement

Προσέθεσε ότι είναι εμφανές πως μπαίνουμε σε μια καθοδική πορεία της πανδημίας του κοροναϊού, σημειώνοντας ότι «είναι καλό που έχει επικρατήσει η Όμικρον έναντι της Δέλτα, πράγμα που δεν συνέβη τον Ιανουάριο».

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να μιλήσει για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, επισημαίνοντας ότι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά.

Μιλώντας για τις Απόκριες και το τι θα ισχύσει, ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι οι επιστήμονες φοβούνται αναζωπύρωση της διασποράς, γιατί «έχουμε μαζικά γεγονότα, με αδυναμία ελέγχου σε πολλά σημεία της πατρίδας μας και με πολλές μετακινήσεις. Ενδεχομένως, μία άσκοπη απόφαση θα μπορούσε να αναστρέψει την πορεία που μετά από πολύ χρόνο και κόπο ακολουθούμε».

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement