Κόντρα Παγώνη – Γιαννάκου στον αέρα του OPEN: Να μιλήσω;

Advertisement

«Μαχαίρια» βγήκαν ανάμεσα στη Ματίνα Παγώνη και τον Μιχάλη Γιαννάκο με αφορμή τις καταγγελίες γιατρών ότι κινδυνεύει η ζωή ασθενών στο νοσοκομείο της Νίκαιας λόγω της προβληματικής παροχής οξυγόνου.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ πήγε να τοποθετηθεί επί του θέματος που παρουσίασε το OPEN και είπε ότι θα μιλήσει ως γιατρός. Στο σημείο αυτό ήρθε η πρώτη διακοπή από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος είπε πως «την επιστολή με τα όσα συμβαίνουν γιατροί την υπογράφουν, όχι εγώ».

Σε αυτό το σημείο η Ματίνα Παγώνη είπε «να μιλήσω κ. Γιαννάκο;». Όπως είπε η ίδια, «σωστά ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στη Νίκαια έθεσε το θέμα γιατί υπήρχαν προβλήματα με τις μπλούζες, τα χειρουργεία και όλες τις καταγραφές που έγιναν. Αυτό είναι θέμα διοίκησης, η οποία όφειλε να έχει λύσει το πρόβλημά της και όχι να δημιουργεί προβλήματα στα χειρουργεία, τους γιατρούς και στους ανθρώπους για τους οποίους έπρεπε να προχωρήσουν τα χειρουργεία».

Advertisement

Η κ. Παγώνη συνέχισε λέγοντας ότι «όσον αφορά στα οξυγόνα υπήρχαν δύο νοσοκομεία που είχαν πολύ σοβαρό πρόβλημα τον Δεκέμβριο. Τα έλυσαν μετά με την Τεχνική Υπηρεσίας».

Έπειτα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ πήγε να απαντήσει στο ότι νοσοκομεία παίρνουν λιγότερο οξυγόνο, αλλά ξανά ο κ. Γιαννακός την διέκοψε λέγοντας ότι οι γιατροί υποστηρίζουν κάτι τέτοιο και η κ. Παγώνη απευθυνόμενη σε εκείνον του είπε «να απαντήσω;».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επέμενε ότι «οι γιατροί το είπαν, όχι εγώ» και η κ.Παγώνη απάντησε ότι «καλώς το έθεσαν οι γιατροί», αλλά όπως υποστήριξε «σε κλινικές της Αττικής δεν γνωρίζει ότι κάποιοι παίρνουν λιγότερο οξυγόνο».
Ο κ. Γιαννάκος τόνιζε ότι «επιτρέψτε μας να μιλάμε και εμείς με συναδέλφους και να έχουμε εικόνα για όλη την Ελλάδα για το τι συμβαίνει σε κάθε νοσοκομείο. Μην ωραιοποιείτε την κατάσταση στο ΕΣΥ».

Advertisement

Ο κ. Γιαννάκος είπε ότι «όλα τα Περιφερειακά νοσοκομεία όταν ήμασταν στην κορύφωση του Δεκεμβρίου αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με το οξυγόνο. Στη Νίκαια οι γιατροί λένε ότι ασθενείς κινδύνευσαν επειδή υποαερίζονται».

Σε ερώτηση για το εάν πέθαναν ασθενείς εξαιτίας αυτού, η κ. Παγώνη απάντησε ότι «δεν γνωρίζω για τη Νίκαια να πέθαναν ασθενείς», ενώ ο κ. Γιαννακός είπε ότι «εγώ δεν είπα πέθαναν, είπα κινδύνευσαν, ό,τι λένε οι γιατροί. Πεντακόσια άτομα στη Νίκαια που δεν έχει ούτε μία ΜΕΘ, έχουν πεθάνει από κορονοϊό. Δεν είπα ότι πέθαναν από οξυγόνο».

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι στην επιστολή που υπήρχε οι γιατροί δεν ανέφεραν για θανάτους και ο κ. Γιαννακός επέμεινε ότι δεν μίλησε για θανάτους.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement