Κοινωνικό μέρισμα: Οι «κόφτες» για χιλιάδες νοικοκυριά το Πάσχα

ΦΩΤ. EUROKINISSI
Advertisement
«Κλειδώνει» η έκτακτη κοινωνική ενίσχυση σε χιλιάδες πολίτες πριν από το Πάσχα με φόντο την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα. Από το κοινωνικό μέρισμα, όμως, αυτή τη φορά θα αποκλείονται ακόμη περισσότερα νοικοκυριά εξαιτίας περιουσιακών στοιχείων.

Την Άνοιξη και συγκεκριμένα τον Απρίλιο τα ευάλωτα νοικοκυριά θα τονωθούν με ένα έκτακτο επίδομα, το οποίο, σύμφωνα με ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν, θα έχει τη μορφή του κοινωνικού μερίσματος που δόθηκε τα Χριστούγεννα.

Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός που «καίνε» τις τσέπες των καταναλωτών οδηγούν την κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις έκτακτες, αν και δεν προκρίνονταν. Ωστόσο, χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο του εφάπαξ επιδόματος πριν από το Πάσχα λέγοντας στον ΣΚΑΪ, πως «ο προϋπολογισμός θα κρίνει αν θα βοηθήσουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά με δώρο Πάσχα».

Το ύψος του επιδόματος και οι κόφτες

Οι πληροφορίες από το κυβερνητικό επιτελείο λένε ότι ενδεχομένως να είναι πιο αυξημένο από το αντίστοιχο των Χριστουγέννων που ήταν 250 ευρώ και θα φτάσει τα 300 ευρώ.

Advertisement

Αυτοί που θα το πάρουν, όπως και στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς θα είναι, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ΑΜΕΑ, δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και άνεργοι.

Ωστόσο, η μεγάλη διαφορά που αναμένεται να αφήσει πολλούς πολίτες στην απέξω είναι πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται να θέσει όχι μόνο εισοδηματικά αλλά και περιουσιακά κριτήρια.

Τον Μάρτιο οι αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τη μορφή και το ύψος του επιδόματος θα ληφθούν στα τέλη Μαρτίου, αφού προηγουμένως οριστικοποιηθεί ο ακριβής ρυθμός ανάπτυξης για το 2021, με το κυβερνητικό επιτελείο να προβλέπει ότι θα προσεγγίζει το 9%, κάτι που θα δημιουργήσει δημοσιονομικό περιθώριο για μέτρα στήριξης.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement