Η Porsche παρουσίασε την πρώτη Macan T

Advertisement

Η Macan T έρχεται να προστεθεί στην πετυχημένη σειρά «Τ» των μοντέλων της Porsche. Είναι η πρώτη φορά που ένα τετράθυρο sport μοντέλο της Porsche αποκτά αυτόν τον ιδιαίτερο χαρακτηρισμό, καθώς έως τώρα εκδόσεις «Τ» είχαν μόνο οι 911 και οι 718.

Το γράμμα «Τ» σημαίνει «Touring» και σηματοδοτεί μοντέλα με ειδικές ρυθμίσεις. Ακολουθώντας τα πρότυπα της Porsche 911 T του 1968, η νέα Macan T χαρακτηρίζεται από τον ελαφρύ δίλιτρο κινητήρα turbo, την σπορ εμφάνιση και από μια ευρεία γκάμα εξοπλισμού προσανατολισμένη στο να ικανοποιεί όσους αρέσκονται στην sport οδήγηση και τα ταξίδια.

Ο δίλιτρος, τετρακύλινδρος κινητήρας turbo είναι εύστροφος, χαμηλού βάρους και compact διαστάσεων. Συγκρινόμενος με τον V6 biturbo των 2,9 λίτρων των Macan S και GTS, ο κινητήρας της Macan T, είναι κατά 58,8 κιλά πιο ελαφρύς και επιβαρύνει πολύ λιγότερο τον εμπρός άξονα, δίνοντας έτσι στο αυτοκίνητο πιο «άμεση οδική συμπεριφορά».

Advertisement

Έχει απόδοση 265 ίππων (195 KW) και 400 Νm μέγιστης ροπής στρέψης. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα έρχεται σε 6,2 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 232 χλμ/ώρα.

Στο εσωτερικό, η Macan T, προσφέρει ε ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Τα standard sport ηλεκτρικά καθίσματα ρυθμιζόμενα σε 8 σημεία είναι επενδεδυμένα με μαύρο δέρμα και τα προσκέφαλα να έχουν χαραγμένα το λογότυπο της Porsche. Φωτεινή αντίθεση αποτελούν οι ραφές στα καθίσματα, στα προσκέφαλα και στο τιμόνι που είναι ασημένιες. Στον βασικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβάνεται και το θερμαινόμενο πολλαπλών λειτουργιών τιμόνι GT και το Sport Chrono στο κέντρο του ταμπλό. Το κατώφλι των θυρών είναι σε μαύρο αλουμίνιο με χαραγμένο το λογότυπο «Macan T». Οι νέες MacanT, είναι διαθέσιμες για άμεση παραγγελία.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement