Κούγιας: Τραγικό λάθος από υπαλλήλους της Εισαγγελίας μετά τη δολοφονία του Άλκη

Advertisement

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο συνήγορος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της οικογένειας του θύματος, από τις νέες μαρτυρίες προκύπτει ότι συνολικά 20 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο του ορμητηρίου, εκ των οποίων ορισμένοι ήταν άνω των τριάντα

Αντιμέτωποι με τους δολοφόνους του φίλου τους, Άλκη Καμπανού, αναμένεται να βρεθούν σήμερα οι νεαροί που είχαν τραυματιστεί σοβαρά στη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη.

Μια ιδιαίτερη στιγμή για τους φίλους του 19χρονου φοιτητή που θα κληθούν να αναγνωρίσουν ποια από τα 12 μέλη της συμμορίας που έχουν συλληφθεί, προξένησαν τα θανατηφόρα χτυπήματα στον φίλο τους και επιτέθηκαν με βιαιότητα στους ίδιους.

Για τη σημαντική αυτή στιγμή μίλησε στην ΕΡΤ ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου φοιτητή. «Στις δέκα το πρωί υπάρχει μία διαδικασία αναγνωρίσεως από τους δύο επιζήσαντες που θα γίνει, πίσω από ειδικό τζάμι, στο Μέγαρο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης» ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος, τονίζοντας ότι από τις απολογίες των κατηγορουμένων προέκυψαν νέα στοιχεία.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο συνήγορος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της οικογένειας του θύματος, από τις νέες μαρτυρίες προκύπτει ότι συνολικά 20 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο του ορμητηρίου, εκ των οποίων ορισμένοι ήταν άνω των τριάντα. «Μάλλον συγκεντρώθηκαν κατόπιν ειδοποιήσεως από κάποιον», είπε και εξήγησε ότι το ποια άλλα άτομα πήραν μέρος σε αυτή τη συγκέντρωση μπορεί να φανεί από την άρση των τηλεφωνικών επαφών.

Advertisement

«Το πώς κινήθηκε ο καθένας είναι συνδυασμός αποδεικτικών στοιχείων και του DNA. Εκτός αυτού έχουμε την ανακάλυψη του μαχαιριού κάραμπιτ, το οποίο βρέθηκε χθες», δήλωσε αποκαλύπτοντας ότι οι Αρχές θα ερευνήσουν τις κηλίδες του αίματος που βρέθηκαν σε αυτό. Μιλώντας για τις καταθέσεις των δώδεκα, ο κ. Κούγιας τις χαρακτήρισε «αντικρουόμενες» καθώς οι συλληφθέντες προσπαθούν να πουν κάτι για να δείξουν ότι έχουν μετανιώσει και να ελαφρύνουν τη θέση τους.

«Ουσιαστικά συσκοτίζουν την υπόθεση. Αυτό είναι αποτέλεσμα συνεννοήσεως μεταξύ τους γιατί υπήρξε και αυτή η πενθήμερη καθυστέρηση στο να συλληφθούν, οπότε είχαν το χρόνο και να συνεννοηθούν για την υπεράσπισή τους», είπε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αλέξης Κούγιας «οι υποψίες του επαληθεύτηκαν καθώς τα όπλα που βρέθηκαν στο χώρο του ορμητηρίου, δυστυχώς, τα έπιασαν και οι υπάλληλοι της Εισαγγελίας», προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί για ποιο λόγο έγινε αυτό.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement