Δίκτυο για κορίτσια πρότεινε η Μισέλ Ομπάμα

Advertisement

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠA Μισέλ Ομπάμα, συναντήθηκε με μια ομάδα κοριτσιών στη Χαβάη στο πλαίσιο πρόγραμματος του Ιδρύματος Ομπάμα που επιδιώκει να ενδυναμώσει τα έφηβα κορίτσια σε όλο τον κόσμο μέσω της εκπαίδευσης.

Η Ομπάμα άκουσε τις ιστορίες και τις ανησυχίες τους στην εκπαίδευση και μοιράστηκε τη σοφία της σχετικά με την αξία της μάθησης και της πίστης στον εαυτό της.

«Σκέφτηκα ότι ήταν σημαντικό να ξεκινήσουμε ένα δίκτυο για κορίτσια σαν εσάς σε όλο τον κόσμο, ώστε να ξέρουν ότι δεν είναι μόνες», είπε η Ομπάμα στις οκτώ νεαρές γυναίκες που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν.

Advertisement

«Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας είναι να εξασκηθείτε στις θετικές σκέψεις», εξομολογήθηκε η Ομπάμα, στα οκτώ κορίτσια που συναντήθηκαν μαζί της. «Δεν μπορείτε να ελέγξετε τι θα σας πει ο άλλος αλλά μπορείτε να ελέγξετε τι λέτε εσείς στον εαυτό σας. Εξασκηθείτε στο να αφήνετε να περάσουν θετικά μηνύματα μέσα σας. Προσκαλέστε καλούς ανθρώπους στον κύκλο σας».

Η Μισέλ Ομπάμα, αποκάλυψε ότι το πλέξιµο της δίνει ηρεµία και την χαλαρώνει από αρνητικές σκέψεις.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην εκπαίδευση, την οποία η Τίφανι Ντρέικ (Tiffany Drake) εκτελεστική διευθύντρια  του προγράμματος χαρακτήρισε «πύλη εισόδου».

Advertisement

«Μπορείς να βοηθήσεις ένα κορίτσι να εκπληρώσει τα όνειρά της», δήλωσε στο PEOPLE σε συνέντευξή της μετά την εκδήλωση. «Αν μορφωθεί, μπορεί στη συνέχεια να γυρίσει και να βοηθήσει την οικογένειά της, την πόλη και τη χώρα της».

«Η κυρία Ομπάμα είναι το είδωλό μου εδώ και πολλά χρόνια. Διάβασα το βιβλίο της, «Becoming», μόλις κυκλοφόρησε, και ήταν πάντα έμπνευση για μένα», δήλωσε η Βιλανουέβα τελειόφοιτη λυκείου από την Χονολουλού, σε τηλεφωνική συνέντευξη στο People. Η ίδια έφτιαξε μια ομάδα ρομποτικής με κορίτσια λυκείου και τώρα είναι δύο φορές πρωταθλήτρια στην πολιτεία.

Όταν συνάντησε την Ομπάμα, δήλωσε ότι ήταν για λίγα λεπτά «πολύ νευρική».

Advertisement

Στην ερώτηση της «πώς θα καταφέρω να μπω σε ένα σπουδαίο πανεπιστήμιο και να αποδείξω ότι αξίζω κάτι περισσότερο από αυτό ή από τους βαθμούς μου»; Η Μισέλ της απάντησε ότι : «η σχολή στη οποία φοιτάς δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία όσο η προσωπικότητά σου, η σκληρή δουλειά καθώς  η ειλικρίνεια και η ακεραιότητά σου».

«Αποκαλούσε τον εαυτό της, θεία Μισέλ, που είναι ένας πολύ συνηθισμένος όρος εδώ», ανέφερε η Ντρέικ. «Ήθελε να τους κάνει να νιώσουν ότι [μπορεί να είναι] η δεύτερη μητέρα τους.  Ήταν ένα ανοιχτό βιβλίο και τους έδωσε πολλές καλές συμβουλές».

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για μία ώρα, αλλά ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση 40 λεπτών καθώς η πρώτη κυρία και τα κορίτσια περπάτησαν συζητώντας στους χώρους του πολιτιστικού κέντρου.

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement