Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο διάγγελμα Ζελένσκι – «Η Ρωσία μας επιτίθεται, θα κερδίσουμε»

Ukraine President Volodymyr Zelensky, gestures as he talks to Britian's Prime Minister Boris Johnson, during a meeting, in Downing Street, London, Thursday, Oct. 8, 2020. The President is on a two day official visit to Britain. (Aaron Chown/Pool Photo via AP)
Advertisement

Με ένα νέο διάγγελμα απευθύνθηκε στον ουκρανικό λαό ο πρόεδρος της χώρας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, λίγη ώρα μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης με απόφαση Πούτιν.

Ο Ζελένσκι στο διάγγελμά του ανέφερε ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει επιθέσεις με πυραύλους στις ουκρανικές υποδομές αλλά και σε Ουκρανούς συνοριοφύλακες την ώρα που σε όλη τη χώρα ακούγονται εκρήξεις σε αρκετές πόλεις.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε την επιβολή στρατιωτικού νόμου σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας προσθέτοντας ότι συνομίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Μπάιντεν.

Advertisement

«Ο στρατός απαντά. Θα είμαι μαζί σας όλη την ώρα. Μείνετε δυνατοί. Θα κερδίσουμε γιατί είμαστε Ουκρανοί. Ζήτω η Ουκρανία», έκλεισε το μήνυμά του προς τον λαό.

Ουκρανία: «Θα αμυνθούμε και θα νικήσουμε» λέει ο ουκρανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα από πλευράς του, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αρχίσει «εισβολή ευρείας κλίμακας» από τη Ρωσία και ότι αναφέρονται πλήγματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Advertisement

«Ειρηνικές πόλεις της Ουκρανίας δέχονται επίθεση. Πρόκειται για επιθετικό πόλεμο. Η Ουκρανία θα αμυνθεί και θα νικήσει. Ο κόσμος μπορεί και πρέπει να σταματήσει τον Πούτιν. Τώρα είναι ώρα για δράση», ανέφερε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας μέσω Twitter.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement