Γιώργος Κύρτσος: Η διαγραφή «ορισμένου χρόνου» από το ΕΛΚ και το παρασκήνιο με τον Μεϊμαράκη

Advertisement

Στη στέρηση των δικαιωμάτων του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου για 12 μήνες προχώρησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ και την παραπομπή του από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ειδικότερα, η σχετική πρόταση Βέμπερ υπερψηφίστηκε από 91 ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, ενώ 29 ψήφισαν κατά και 11 επέλεξαν την αποχή.

Ωστόσο, το παρασκήνιο της απόφασης είναι αρκετά πλούσιο κι αυτό γιατί ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης διατήρησε πολύ πιο ήπια γραμμή από αυτήν του Κυριάκου Μητσοτάκη περί διαγραφής, προτείνοντας στέρηση των δικαιωμάτων ως μέλους του ΕΛΚ του Γιώργου Κύρτσου για μόλις έξι μήνες.

Advertisement

Μάλιστα, λόγω της πρότασης αυτής, ο κ. Κύρτσος χαρακτήρισε τον κ. Μεϊμαράκη ως «συνετό και αξιοπρεπή».

Advertisement

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί, ότι στη μάχη για την ηγεσία της ΝΔ πριν από μερικά χρόνια, ο κ. Κύρτσος είχε στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αντί του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τον δεύτερο -όπως φάνηκε από τη στάση του- να παραβλέπει το παρελθόν.

Βέβαια, ο διχασμός στην ευρωομάδα της ΝΔ έγινε ορατός, καθώς η «γαλάζια» ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εισηγήθηκε τη στέρηση των δικαιωμάτων του κ. Κύρτσου για έναν χρόνο, γεγονός που προκάλεσε «δυσάρεστη έκπληξη» στον διαγραφέντα ευρωβουλευτή.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα όσα υποστηρίζει ο κ. Κύρτσος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέγραψε μια προσωπική ήττα όσον αφορά στην υπόθεση. Κι αυτό γιατί -σύμφωνα με τον έλληνα ευρωβουλευτή- «ο Βέμπερ εξήγησε ότι ο Μητσοτάκης του ζήτησε αποπομπή μου αλλά αυτός δεν το δέχθηκε και πως το ΕΛΚ δίνει προτεραιότητα σε κόμματα έναντι ευρωβουλευτών».

«Ο Μητσοτάκης ζήτησε τη διαγραφή μου από ΕΛΚ. Μειμαράκης, Βέμπερ διαφώνησαν. Επέλεξαν τη «συμβιβαστική» στέρηση δικαιωμάτων μέλους του ΕΛΚ για ένα χρόνο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κύρτσος για το παρασκήνιο της ιστορίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κύρτσος διεγράφη από τη ΝΔ στις 18/2/2022, καθώς είχε ασκήσει σφοδρότατη κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, την οικονομία, αλλά και την κυβερνητική διαχείριση της υπόθεσης Novartis. «Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου», είχε αναφέρει τότε η ΝΔ, μεταξύ άλλων.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement