Η ανατρεπτική συμβουλή καριέρας ενός CEO: Αυτό κάνουν λάθος όλοι οι 20άρηδες και 30άρηδες

Advertisement

Από τη στιγμή που κάποιος μπαίνει στην αγορά εργασίας, νιώθει την πίεση να θέσει ισχυρές βάσεις στην καριέρα του όσο διανύει την δεκαετία των 20, ώστε να είναι σε θέση να παίρνει έναν καλό μισθό όταν πατήσει τα 30.

Όμως ο Eyal N. Danon, CEO της Ignite Advisory Group και life coach με εμπειρία 25 χρόνων ανατρέπει όσα πιστεύαμε έως τώρα.

Σύμφωνα με τη δική του συμβουλή, ο καθένας θα πρέπει να περνά τα χρόνια από τα 18 έως τα 36 του εξερευνώντας όσα αγαπά και δουλεύοντας σε ενδιαφέρουσες δουλειές, ακόμα και εάν αυτό σημαίνει ότι μετά βίας θα καλύπτει τα έξοδά του.

Advertisement

Πρόκειται για αυτό που ο Danon ονομάζει «φάση του εξερευνητή», με τον CEΟ να λέει ότι όποιος την αξιοποιεί σοφά, αυξάνει όχι μόνο τη μελλοντική ευτυχία, αλλά και τα δυνητικά έσοδά του.

Όσοι περιμένουν έως τα 36 τους για να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους μειώνουν τις πιθανότητες να απογοητευτούν και να μετανιώσουν αργότερα, ενώ έχουν ακόμα μπροστά τους δεκαετίες για να χτίσουν το momentum της καριέρας τους καθώς και την ευκαιρία να φτάσουν ψηλά –τόσο ιεραρχικά όσο και εισοδηματικά- στη δουλειά των ονείρων τους.

«Η ιδέα είναι να πάρεις τα μεγάλα ρίσκα σε μικρή ηλικία, γιατί σε γενικές γραμμές, τότε έχεις λιγότερα να χάσεις», εξηγεί. Αντίθετα, καθώς μεγαλώνει κανείς, οι ευθύνες και το διακύβευμα μεγαλώνουν.

Advertisement

Τι πρέπει να κάνει κάποιος στην «φάση του εξερευνητή»

1.       Εξερευνείστε τουλάχιστον τρία πεδία καριέρας.  Θα ανακαλύψετε ποιο μονοπάτι είναι καλύτερο για εσάς, αλλά και τι χρειάζεται για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.

2.       Μην σας ενδιαφέρει τι θα σκεφτούν οι άλλοι. Εάν ακολουθείτε ένα αντισυμβατικό μονοπάτι, δεν σημαίνει ότι παίρνετε τη λάθος απόφαση ή ότι δεν δουλεύετε αρκετά σκληρά.

Advertisement

3.       Βρείτε έναν μέντορα. Ένας μέντορας θα σας δώσει όχι μόνο συμβουλές και διασυνδέσεις, αλλά και το δικό του παράδειγμα στο πώς μπορεί να μοιάζει ένα δυνητικό μονοπάτι καριέρας.

moneyreview.gr, CNBC

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement