Αυτά τα μέτρα για τον κορωνοϊό θα αρθούν πριν το Πάσχα – Τι θα γίνει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Advertisement

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψουν τα σκληρά μέτρα για τον κορονοϊό, εξέφρασε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως σημείωσε στον Σκάι: «δεν κοιτάμε τον αριθμό κρουσμάτων μόνο, κοιτάμε τους σκληρούς δείκτες, οι οποίοι αυτή την στιγμή βρίσκονται σε αποσυμπίεση».

Μάλιστα ανακοίνωσε πως πριν το Πάσχα εξετάζεται να αρθεί ο έλεγχος εισόδου στα μαγαζιά, τονίζοντας ωστόσο, ότι αν υπάρξει ξανά έξαρση το μέτρο θα τεθεί ξανά.

Advertisement

Τι θα γίνει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο ίδιος, είπε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να δημιουργηθεί πρόβλημα από την Όμικρον 2 στην Ελλάδα.

«Δεν θα δούμε τους επόμενους δύο μήνες τουλάχιστον πάνω από 30% αύξηση της πίεσης στο ΕΣΥ», σημείωσε.

Τέλος, ήταν επιφυλακτικός με το αν και πότε θα σταματήσει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Advertisement

Παράλληλα, για το πιστοποιητικό εμβολιασμού είπε ότι δεν θα καταργηθεί εντελώς, όμως θα σταματήσει να χρησιμοποιείται ως πάσο.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement