Έρευνα: Μάστιγα η ακρίβεια – Μεγαλώνει η απογοήτευση των πολιτών

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

Διαστάσεις μάστιγας που προκαλεί τρόμο στους πολίτες λαμβάνει η ακρίβεια, η οποία, σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς και τις κακές συνθήκες εργασίας, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα στην ελληνική κοινωνία. Σύμφωνα με τον Σφυγμό Μαρτίου της Prorata που δημοσιεύει η «Εφ.Συν.», διογκώνονται τα συναισθήματα της απογοήτευσης και του θυμού, αλλά και της απελπισίας – απόρροια της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στη χώρα.

erevna_1.jpg

Σε ό,τι αφορά την εκλογική συμπεριφορά των συμμετασχόντων στην έρευνα, η εικόνα της κατάταξης των κομμάτων, καθώς και της ψαλίδας μεταξύ τους, παραμένει σε γενικές γραμμές αναλλοίωτη. Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. διατηρείται πρώτη με 31% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με διαφορά 7 ποσοστιαίων μονάδων (χάνουν και οι δύο από μία μονάδα), στο 24%, ενώ το τρίτο Κίνημα Αλλαγής λαμβάνει ποσοστό 12,5%. Ωστόσο, η δεξαμενή των αναποφάσιστων αυξάνεται, φτάνοντας στο 15,5% (από 13,5% που ήταν προ δύο μηνών).

Advertisement

erevna_2.jpg

Στο ερώτημα «ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα τρία σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα», οι ερωτηθέντες απαντούν: η ακρίβεια με 58% (και ποσοστό αύξησης 31% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας), οι χαμηλοί μισθοί και οι συνθήκες εργασίας με 31%, τα εθνικά θέματα με 28%, η διαφθορά και τα θέματα διαφάνειας (22%), και την πεντάδα συμπληρώνει η εγκληματικότητα και η δημόσια ασφάλεια με 16% (ισοψηφώντας με τα ζητήματα επενδύσεων και οικονομικής ανάπτυξης). Αξιοσημείωτο είναι, τέλος, το γεγονός ότι η πανδημία υποχωρεί στην ένατη θέση της λίστας με 14% (και 21 μονάδες λιγότερες από την έρευνα του Ιανουαρίου).

Πηγή: efsyn

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement