Ουκρανία: To Κίεβο καλεί την Κίνα να καταδικάσει την «βαρβαρότητα» της Ρωσίας

Ukraine's presidential advisor Mykhailo Podolyak from the Ukrainian delegation speaks after the talks in the Gomel region, Belarus February 28, 2022. Sergei Kholodilin/BelTA/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.
Advertisement

Η ουκρανική προεδρία  κάλεσε σήμερα την Κίνα να ενωθεί με τους Δυτικούς και «να καταδικάσει την ρωσική βαρβαρότητα» στην Ουκρανία.

«Η Κίνα μπορεί να είναι ένα σημαντικό στοιχείο του παγκόσμιου συστήματος ασφαλείας, αν λάβει την σωστή απόφαση να υποστηρίξει τον συνασπισμό των πολιτισμένων χωρών και καταδικάσει την ρωσική βαρβαρότητα», έγραψε στο Twitter ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας και μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας στις διαπραγματεύσεις με την Μόσχα.

Προσθέτει δε ότι «είναι μια ευκαιρία να καθίσουμε στο τραπέζι ως ίσοι. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να εξηγήσουν στο Πεκίνο πώς διαφέρουν τα 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια από τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια».

Advertisement

Ουσιαστικά αυτό το μήνυμα του στελέχους της ηγεσίας του Κιέβου έρχεται σε συνέχεια των πιέσεων από τις ΗΠΑ και τη Δύση προς την Κίνα να πάρει ξεκάθαρη θέση και ουσιαστικά να εγκαταλείψει τη συμμαχία με τη Ρωσία.

Advertisement

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες είναι αλλεπάλληλες οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου προεξάρχουσας της βιντεοσυνομιλίας του Τζο Μπάιντεν με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζιπινγκ.

Πάντως η Κίνα δεν δείχνει διατεθειμένη να αφήσει μόνη τη Ρωσία ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα αιχμηρή κατά των ΗΠΑ ιδίως μέσω των δηλώσεων του εκπροσώπου του Κινέζικου ΥΠΕΞ.

ΑΜΠΕ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement