Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια – Πού υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω χιονόπτωσης

Advertisement

Χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι, βροχές και χιόνια παραμένουν και σήμερα, Κυριακή, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Ήδη από το βράδυ του Σαββάτου (19/03) καταγράφηκαν χιονοπτώσεις ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ αρκετές περιοχές των βορείων προαστίων «ντύθηκαν» στα λευκά.

Βασικότερα χαρακτηριστικά του ψυχρού κύματος της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι ισχυροί άνεμοι, οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις.

Advertisement

Πού υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω χιονόπτωσης

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέος τύπου οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών, στο ρεύμα προς Θήβα, από το 5ο χιλιόμετρο (από το πρατήριο καυσίμων της REVOIL, πρώην CYCLON).

Επιπλέον, έχει διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της Λ. Θησέως στην Εκάλη και από το 414 ΣΝΕΝ (Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων) έως το ύψος του πάρκου της Ανατολής, στον Μαραθώνα.

Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην ανώνυμη οδό από το ύψος Καλοπούλα, στην Καισαριανή, προς τον Υμηττό, καθώς και στην οδό Αγίου Παντελεήμονος από το ύψος της οδού Ξενίας (Κηφισιά) στο ρεύμα προς την Ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος Κοκκιναρά Πεντέλης.

Advertisement

Η πρόγνωση του καιρού

Σήμερα Κυριακή στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις κυρίως μέτριας έντασης στα ορεινά και τα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, κυρίως στο Αιγαίο, στην Κρήτη, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Στις παραπάνω περιοχές θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και σποραδικές βροχές στα χαμηλότερα υψόμετρα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -7 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -5 έως 9, στη Θεσσαλία από -4 έως 8, στην Ήπειρο από -4 έως 11, στην Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο από -1 έως 8, στη Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο από 1 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 9, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 0 έως 10, στις Κυκλάδες από 2 έως 8 και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 08 με 09 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Καιρός: Στα λευκά πολλές περιοχές της Αττικής - Πού υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά από το μεσημέρι και μετά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Κάβο Ντόρο 7 με 8 ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Στα λευκά πολλές περιοχές της Αττικής - Πού υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement
Καιρός: Στα λευκά πολλές περιοχές της Αττικής - Πού υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

 

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement