«Παγώνει» η χώρα μέχρι την Τετάρτη – Που θα χιονίσει

Advertisement

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ψυχρές θερμοκρασίες με ενισχυμένους ανέμους σε πολλές περιοχές της χώρας μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Σποραδικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αναμένονται στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη αναμένονται τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις αναμένονται κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ σποραδικές χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Στερεά, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχοπτώσεις όμως έως το πρωί υπάρχει και πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης ή χιονόνερου. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι στα βόρεια και βορειοανατολικά θα αναπτυχθούν σταδιακά νεφώσεις.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -8 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -4 έως 10, στη Θεσσαλία από -4 έως 9, στην Ήπειρο από -3 έως 12, στην Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στη Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο από -1 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 11, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 2 έως 11, στις Κυκλάδες από 3 έως 11 και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως7 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 5 μποφόρ.

Advertisement

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς παροδικές βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και στα απολύτως πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα. Πιθανότητα σποραδικών χιονοπτώσεων υπάρχει και για περιοχές χαμηλού υψομέτρου, ιδιαίτερα στα βόρεια και κοντά στους ορεινούς όγκους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια, από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα ενταθούν από τις προ μεσημβρινές ώρες στη Στερεά την Εύβοια τη Θεσσαλία τις Σποράδες , την κεντρική Μακεδονία (κυρίως την Χαλκιδική) καθώς επίσης την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και την Κρήτη σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές πιθανόν όμως και σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Την Τετάρτη οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά την Εύβοια και στην Κρήτη με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement