Χάσαμε από τον κορωνοϊό μια πόλη σαν τη Χίο! – Ξεπερνούν σήμερα τους 27.000 οι νεκροί

Advertisement

Η αλήθεια είναι πως εδώ και εβδομάδες η κυβέρνηση – και συνολικότερα η πολιτεία – έχει υψώσει λευκή σημαία στον αγώνα κατά της πανδημίας, αφού το δόγμα «πρώτα η υγεία» έχει στην πράξη αντικατασταθεί με το δόγμα «πρώτα η οικονομία»!

Δεν μπορούμε όμως να επισημάνουμε πως σήμερα η χώρα θα ξεπεράσει τις 27.000 νεκρούς από τον κορονοϊό, καθώς χθες ο μακάβριος αυτός αριθμός ανήλθε στις 26.995 νεκρούς!

Η χώρα έχασε δηλαδή στα δυο χρόνια μια πόλη σαν τη Χίο και οδεύει με την ανέμελη πολιτική που ακολουθείται και την εγκατάλειψη των εμβολιασμών, αλλά και την έλλειψη ελέγχων να έχει χάσει έως και το Πάσχα, δυστυχώς, μια πόλη σαν τη Μυτιλήνη! Και το εντυπωσιακό είναι πως ο μεγάλος αριθμός θυμάτων υπήρξε μετά το περασμένο καλοκαίρι, οπότε και ουσιαστικά απέτυχε πλήρως η πολιτική των εμβολιασμών, ενώ με την εμφάνιση της «Όμικρον» ουσιαστικά υιοθετήθηκε η στρατηγική της «ανοσίας της αγέλης».

Advertisement

Σήμερα, ενώ όλοι γνωρίζουμε πως δεν μπορεί να αποκλείσουμε νέα μετάλλαξη από το φθινόπωρο, αντί να οδηγούμαστε σε μέτρα πραγματικής ενίσχυσης του ΕΣΥ, προχωρούμε σε κινήσεις περαιτέρω αποδυνάμωσής του, με κριτήριο την επέκταση του ιδιωτικού τομέα υγείας. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην εκδίωξη από το ΕΣΥ των 4.500 περίπου υγειονομικών που είναι ανεμβολίαστοι, με το υπουργείο Υγείας να συζητά ακόμα και την απόλυσή τους, χωρίς καν να έχει υπάρξει πρόνοια για την άμεση αντικατάστασή τους.

Αξίζει α σημειωθεί πως κυβερνητικά στελέχη και η… «ΔΑΠ λοιμωξιολόγων» – όπως χαρακτηρίζονται από τους συναδέλφους τους δυο με τρία μέλη της Επιτροπής Τσιόδρα – έχουν αποφασίσει ήδη την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού πριν το Πάσχα, παρά την αντίθεση των άλλων ειδικών, που επιμένουν να εξεταστούν πρώτα οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν.

Υπενθυμίζεται δε πως τα ενεργά κρούσματα ανέρχονταν χθες σε 130.000, το ποσοστό θετικότητας αυξήθηκε σε 7,6%, ενώ καταγράφεται αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα – μεγάλη η αύξηση στην Κρήτη.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement