Νέα διάσταση στο θρίλερ της Πάτρας: Όχι μια, αλλά δύο κλήσεις στο «Χαμόγελο του Παιδιού» – «Κάτι περίεργο συμβαίνει…»

Advertisement

Νέα διάσταση στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα δίνει δημοσίευμα της εφημερίδας Πελοπόννησος, ενώ πλησιάζουμε στην τελική ευθεία και την λύση του μυστηρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το «Χαμόγελο του Παιδιού» εκλήθη δύο φορές και όχι μία από τους γιατρούς στο νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως αποκαλύπτεται, στην πρώτη επικοινωνία έγινε ενημέρωση για μία οικογένεια που ήδη έχει χάσει δύο παιδιά και κινδυνεύει και το τρίτο.

Advertisement

Λίγες ημέρες μετά έγινε και δεύτερο τηλεφώνημα. Σε αυτό, ο γιατρός του νοσοκομείου Ρίου ήταν «ξεκάθαρος», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο «κάτι περίεργο να συμβαίνει» και πως δεν δικαιολογούνται όλα αυτά που συνέβαιναν με την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Εν αναμονή των πορισμάτων…

Στο μεταξύ, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων και του πορίσματος των ιατροδικαστών βρίσκεται όλη η Ελλάδα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, σημείωσε ότι «οι ιατροδικαστές δεν αποφασίζουμε ούτε σαν Πυθίες ούτε σαν ντετέκτιβ. Για τους δύο πρώτους θανάτους οι ίδιοι γονείς έχουν φροντίσει να δώσουν όλα τα επιστημονικά δεδομένα στη δημοσιότητα και αυτά κρίναμε. Με αυτά προκύπτει ότι ένα σημαντικό ενδεχόμενο για το τι έχει συμβεί σε αυτά τα παιδιά είναι το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου, το οποίο σημαίνει αποστέρηση οξυγόνου».

Advertisement

Πρόσθεσε, δε, ότι πρέπει να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στον ιατρικό φάκελο του πρώτου παιδιού τονίζοντας ότι «έχουμε το ευτύχημα να έχουμε ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό από την ίδια τη μάνα. Μέσα στην αγωνία της και τις συνεντεύξεις της έχει περιγράψει ακριβώς τη στιγμή του θανάτου των παιδιών της».

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης παρενέβη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» με την Σίσσυ Χρηστίδου στο MEGA και δήλωσε ότι μέχρι τώρα, στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας δεν έχει εντοπιστεί κάποια ξένη ουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, ωστόσο η εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, ανέφερε στον ΣΚΑΙ ότι πρόκειται για μια πολύπλοκη περίπτωση που θα μείνει στα χρονικά της επιστήμης.

Advertisement

«Υπάρχει ένα πλούσιο ιστορικό που καταγράφεται μέσα από τις νοσηλείες και για τη Μαλένα και για τη Τζωρτζίνα και είμαστε πολύ κοντά στο να βρούμε την αλήθεια», υπογράμμισε.

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιονατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, εξήγησε ότι από τους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν σε επίπεδο προανάκρισης, θα φανεί αν υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν στον παθολογικό θάνατο ή από αμέλεια ή με πρόθεση εγκληματικής ενέργειας. «Θα πρέπει να περιμένουμε τα τελικά πορίσματα και την προανάκριση, εκτός αν έρθει κάποιος και ομολογήσει και πει “εγώ το έκανα”», επισήμανε.

Τέλος, η δικηγόρος, Βασιλική Παπαδημητρίου δήλωσε ότι ο εισαγγελέας για να ασκήσει ποινική δίωξη θα πρέπει να στηριχτεί στα ιατρικά πορίσματα και στις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας συμπληρώνοντας ότι οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών θα δώσουν στοιχεία για να υπάρξει κάποιος ύποπτος ή ύποπτοι.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement