Ο Μπάιντεν στην Πολωνία: Το ΝΑΤΟ είναι ενωμένο, προέχει η σταθερότητα στην Ευρώπη

Advertisement

Στο πλαίσιο επίσημης συνάντησης του στη Βαρσοβία με τον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υπογράμμισε τη σημασία της ευρωπαϊκής σταθερότητας για τις ΗΠΑ και επιβεβαίωσε την υποστήριξή του στο ΝΑΤΟ και ειδικότερα στο Άρθρο 5.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε σήμερα στον πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα ότι θεωρεί πως το Αρθρο 5 του ΝΑΤΟ, το οποίο προβλέπει την συλλογική άμυνα για όλους τους συμμάχους, είναι μια «ιερή» δέσμευση.

«Θεωρούμε το Αρθρο 5 μια ιερή υποχρέωση και να είστε βέβαιοι γι΄αυτό», είπε ο Μπάιντεν στη διάρκεια επίσκεψής του στη Βαρσοβία διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την Πολωνία για τη στήριξη του ΝΑΤΟ εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Advertisement

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «βασίζεται στη διαίρεση, στο να μπορέσει να διαχωρίσει την ανατολική από τη δυτική πτέρυγα» εκτίμησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο ίδιος, δεν έχει καταφέρει να το πράξει.

Ο αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε την Πολωνία που δέχτηκε πρόσφυγες από την Ουκρανία. «Αναγνωρίζουμε ότι η Πολωνία αναλαμβάνει μια σημαντική ευθύνη, αλλά δεν νομίζω ότι θα πρέπει να είναι μόνο η Πολωνία».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement
Επιστοφή επάνω